vrijdag 12 maart 2010

Zo komt hij nog eens in de krant...


Gangster Carl De Schutter (43) heeft de Belgische staat voor de rechter gedaagd omdat hij zijn vertrouwde sportschoenen niet mag dragen buiten het cellencomplex.
De Schutter, die in de cel zit omdat hij het wapen leverde voor de moord op veearts Karel Van Noppen, draagt al meer dan tien jaar speciale sportschoenen met een steunzool omdat zijn ene been vijf millimeter langer is dan zijn andere been. Op 1 december besliste de directie van de gevangenis van Brugge echter dat hij die schoenen niet meer mag dragen buiten zijn cellencomplex. Sindsdien moet De Schutter de gewone gevangenisschoenen dragen als hij naar de bezoekersruimte, de griffie of de directie gaat.
De Schutter ging daarmee niet akkoord en daagde de Belgische staat voor de kortgedingrechter in Brugge. De zaak werd woensdag behandeld, maar De Schutter was niet aanwezig.
Volgens de advocaat van de FOD Justitie is deze beslissing genomen uit veiligheidsoverwegingen. De Schutter zou in zijn zool een gsm of drugs de gevangenis kunnen binnensmokkelen. Nonsens, vindt Vincent Vereecke, de advocaat van De Schutter: 'Mijn cliënt heeft medische attesten waaruit blijkt dat hij deze sportschoenen altijd moet dragen. Bij het binnen- en buitengaan van het cellencomplex worden de gedetineerden grondig gefouilleerd. Dan kunnen ze toch ook zijn schoenen controleren?'

Laatste nieuws:

Gangster Carl De Schutter mag opnieuw zijn vertrouwde sportschoenen dragen buiten zijn cellencomplex in de gevangenis van Brugge. Dat heeft zijn advocaat Vincent Vereecke laten weten.
De gevangenisdirectie van Brugge wachtte de uitspraak op 24 maart niet af en paste zijn reglement vrijwillig aan. Voortaan mag iedereen, dus ook Carl De Schutter, sportschoenen dragen buiten zijn of haar cellencomplex. (belga/eb)

1 opmerking:

Marleen zei

idd, in Brugge mag iedereen met ingang van 08 maart overal in het gebouw sportschoenen dragen, ook voor het bezoek, rapport en dergelijke. Dezelfde dag kwam er een nota binnen dat (niet van allemaal) hun arbeidsloon naar beneden ging.