zondag 7 maart 2010

Mais à part ça, tout va très bien...


Mininster van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom is het beu dat agenten om de haverklap moeten ingezet worden om de taken van stakende cipiers op te vangen. Daardoor kunnen de agenten zich volgens de Open Vld-minister onvoldoende toeleggen op hun basistaken. Dat zei Turtelboom vandaag in het VRT-programma De Zevende Dag.
Vrijdag gebeurde het opnieuw in Sint-Gillis. Na een ruzie tussen directie en vakbonden legden de cipiers spontaan het werk neer. Om de taken van de cipiers over te nemen werden politieagenten opgevorderd. Voor minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom is de maat vol. Zij betreurt dat agenten steeds opnieuw moeten opdraven om de taken van cipiers in te vullen bij gevangenisstakingen. Daardoor blijft er voor de politiediensten minder tijd over om hun basistaken uit te voeren. Turtelboom vraagt enerzijds dat de cipiers en de vakbonden het sociaal overleg een kans geven en stoppen met wilde stakingen en anderzijds dat er in de gevangenissen een minimale dienstverlening wordt gegarandeerd.
Turtelboom kondigde nog aan dat ze extra middelen wil vragen voor de politiediensten. "Op veiligheid mag je niet besparen", klinkt het. Zij heeft ook een pakket voorstellen klaar. Die gaan van het inzetten van militairen voor de bewaking van ambassades (zodat agenten van die taak worden ontlast) en het strenger bestraffen van geweld tegen agenten tot het sneller aanbieden van kogelvrije vesten. (belga/ypu)

Geen opmerkingen: