zaterdag 13 maart 2010

Een miljard voor gevangenissen


BRUSSEL - ‘De bouw van nieuwe gevangenissen maakt ons de grootste investeerder van het land.'
De federale regering paste gisteren het masterplan voor de gevangenissen aan, dat van 2008 dateert. De belangrijkste aanpassing is de uitbreiding van de geplande instelling voor Geïnterneerden in Antwerpen. Daar zullen 180 geïnterneerden terecht kunnen.
In een reeks andere projecten is intussen vooruitgang geboekt. Voor vier van de zeven nieuwe gevangenissen (Dendermonde, Beveren, Leuze-en-Hainaut en Marche-en-Famene) wordt deze zomer het consortium aangewezen dat de bouw mag uitvoeren. Zeven groepen zijn in de running om de contracten binnen te halen. Drie andere projecten zitten nog in de studiefase.
De renovatie en bouw van cellen in bestaande gevangenissen zijn in uitvoering. Van de 268 te renoveren cellen zijn er al 161 klaar. Van de 379 cellen die zouden worden bijgebouwd in bestaande gevangenissen zijn er 144 afgewerkt.
Als het masterplan is uitgevoerd, zullen er 1.344 cellen in nieuwe gevangenissen bijgekomen zijn, en 452 plaatsen voor geïnterneerden.
Volgens de minister van Justitie, Stefaan De Clerck (CD&V), zit het plan op schema.

Wat ik mis in de berichtgeving is de einddatum van het masterplan.
Zonder zo'n datum is het makkelijk schrijven dat het plan op schema zit.

1 opmerking:

marleen zei

Wel, je neemt me de woorden uit de mond, wat kunnen onze politici het toch goed zeggen he, in Brugge alvast heb ik nog niets gemerkt van gerenoveerde cellen en er zijn er behoorlijk wat hoor die mits renovatie behoorlijk wat gedetineerden zouden kunnen opvangen, er zit zelfs een quatro tussen, die staat daar al jaren en jaren leeg...