zaterdag 13 maart 2010

Speciale post: reactie op "te huur?"

De verklaring is complex, een samenloop van factoren.
1. Er zijn de afgelopen jaren extra accommodaties gerealiseerd.
2. Die accomodaties werden ook gebruikt om jongeren die intensieve (gesloten) jeugdzorg te bieden te kunnen huisvesten. Daar is ernstig bezwaar tegen gemaakt, want, door dat beleid kwamen jongeren die niks strafbaars hadden gedaan, in contact met jeugdige criminelen; ze werden samen opgesloten.
2.a. Dus is men nu eindelijk schapen en wolven gaan scheiden.
3. Er is een gemeten toename van jeugdcriminaliteit, m.n. in de grotere steden, maar na een misdaad moet er efficiente opsporing volgen, en vervolgens moet het feit bewezen worden.
3.a Dan nog heb je te maken met de rechterlijke macht, die de daders moet veroordelen. De rechtbanken werken traag en impliciet blijven de criminaliteitscijfers zo aan de lage kant, want er wordt pas geboekt, als de veroordeling een feit is.
3.b. In de rechetlijke macht zijn veel linksen werkzaam, die zijn nogal lankmoedig t.o.v. criminaliteit en vaak vriendelijk tegen de daders...
4. Je hebt bovendien in NL tal van andere vervangende straffen, varierend van een verwijzing naar HALT, een taakstraf, tot de opgelegde verplichting van therapeutische gesprekken, bij de reclassering of begeleiding of opname in de verslavingszorg.
5. Alles staat en valt natuurlijk met het functioneren van het repressief apparaat. Meer dan vijftig procent van de politieagenten wil ander werk.
5.a Enerzijds omdat het slecht betaald wordt, omdat de carrierekansen (vooral voor blanke mannen) gering zijn, want vrouwen en allochtonen moeten promoties kunnen maken. en last but not least, door de vreselijke bureaucratie.
5.b. De ICT is een verschrikking, het zeer kostbare systeem dat alle diensten zou moeten gelijkschakelen en de informatie goed beschikbaar moet brengen, werkt niet.
6. Bovendien, er is te weinig blauw op straat enz. enz.


Bovenstaande reactie op de hieronder geplaatste post (Te huur?) is volgens mij zo interessant dat ik er een aparte post van maak.
De schrijver is én Nederlander én deskundige ter zake.
Mijn oprechte dank aan een sympathieke Nederlandse vriend HDW.

2 opmerkingen:

Krokantje zei

Het gras is dus niet groener in Holland.

Harold zei

Krokantje,
Maar er staat nog wel wat,

we hebben misschien iets minder meevreters ;-))