vrijdag 5 maart 2010

Tout va très bien...


In de gevangenis van Sint-Gillis is het personeel voor onbepaalde tijd in staking gegaan nadat de plaatselijke directie en een afgevaardigde van het centraal bestuur de voorstellen van de vakbonden hadden verworpen. Het directoraat-generaal van de gevangenissen is bereid om verder te onderhandelen, aldus woordvoerder Laurent Sempot. De vakbonden zaten sinds vanochtend samen met de plaatselijke directie en een afgevaardigde van het centraal bestuur om te onderhandelen over een aantal voorstellen. De bonden eisten onder andere het toelaten van dubbele shifts, het bezoek op vrijdagvoormiddag in plaats van vrijdagnamiddag en de vrije keuze van de rustdagen.
"Al deze voorstellen werden door de directie afgewezen. We hebben genoeg geduld gehad, nu gaan we door met de staking", aldus Jimmy Verlez. Van dinsdag tot donderdag hield het personeel reeds stiptheidsacties. Vanaf vanmiddag is de staking echter volledig.
Volgens de woordvoerder van het directoraat-generaal van de gevangenissen kan de kwestie van de dubbele shifts enkel op nationaal niveau en dus niet op lokaal niveau geregeld worden. Het directoraat-generaal zou wel bereid zijn verder te onderhandelen, verklaart Sempot. (belga/dea)

Geen opmerkingen: