maandag 8 maart 2010

Brommen in absolute luxe


05-03-2010 - Een gevangenis is al lang niet meer de gore vergeetput van vroeger en zeker de gedetineerde in Noorwegen kunnen dat beamen. De nieuwste gevangenis van Noorwegen is geopend en heeft zo maar even meer dan 177 miljoen euro gekost.
Wanneer je de gevangenis van naderbij bekijkt wordt het al snel duidelijk waar die miljoenen gebleven zijn.
Zo is één van de troeven de volledig professionele studio. Tegenwoordig moet elke rock- of popster wel eens brommen en daar houden de Noren rekening mee. De gevangenen kunnen tijdens hun verblijf muziek opnemen in een professionele studio, die voorzien is van alle gemakken, ook instrumenten.
Ook de cellen zelf zijn één en al luxe. Het is niet meer zo dat cellen moeten gedeeld worden met meerdere personen, iedereen krijgt gewoon zijn eigen paleisje. Elke cel beschikt over een persoonlijke badkamer en er zijn ook geen tralies meer voor de ramen.
Om het allemaal nog een beetje aangenamer te maken voor de gedetineerden is er ook voor om en bij de 1 miljoen euro aan moderne kunst aan de muren gehangen. Tot slot is er zelfs een klimmuur ter beschikking van de gevangenen zodat ze kunnen oefenen. (TDC)
Bron: Clint

1 opmerking:

Marleen zei

Ik vind dat goed, we moeten eindelijk eens van die idee van straffen afgeraken, dat is goed voor jonge criminelen en dan liefst zo kort mogelijk een streng regime. Maar mensen die uit de maatschappij moeten gehaald worden omdat ze daar schade aanrichten, omdat ze feitelijk ziek zijn en er niet kunnen functioneren, wel geef die een behoorlijke leefplaats, zorg gewoon dat ze de maatschappij geen last meer kunnen berokkenen. Maar straffen? Neen, ook die mensen vallen onder onze verantwoordelijkheid.