woensdag 3 februari 2010

Gevangenen leren ondernemen


Ex-gevangenen krijgen eenmaal op vrije voeten niet alle kansen in hun schoot geworpen. Voor hen een reden te meer om zelf iets te ondernemen.

In de gevangenis van Oudenaarde starten het Vlaams Economisch Verbond en de Kamers van Koophandel (Voka) met een ondernemerscursus voor gedetineerden. De cursisten kunnen dan een eigen zaakje opstarten nadat ze hun straf hebben uitgezeten. Een positieve manier om te rehabiliteren, want het is voor hen niet zo gemakkelijk om aan een vast contract te raken.
Acht enthousiaste gedetineerden tekenden al in voor het pilootproject van Voka. Gedurende acht weken krijgen ze lessen in het ondernemerschap. Timemanagement, marketing en communicatiestrategieƫn moeten ze onder de knie krijgen. Professionele ondernemers staan daarbij paraat om hen praktische tips te geven. Indien het een succes wordt, zal de cursus ook naar andere gevangenissen uitgebreid worden.
Bron: Jobat.be

1 opmerking:

Marleen zei

acht weken weinig maar alvast een goede start, idd,gedetineerden moeten vaak in een soort van beschutte werkplaatsen gaan werken eens ze vrijkomen omdat men hen elders niet wil, dit is tijdelijk en daarna staan ze weer met lege handen...