zondag 28 februari 2010

Gevangenen in Brugge leren buikdansen


Brugge - In de gevangenis van Brugge gaan ze de vrouwelijke gedetineerden binnenkort leren buikdansen. De mannen, die geen glimp krijgen van dat buikdansen, moeten het stellen met een cursus 'filmposters ontwerpen'.
De workshops maken deel uit van het filmfestival Cinema Novo, dat van 11 tot 21 maart plaatsvindt in Brugge en merkwaardig genoeg samenwerkt met het ministerie van Justitie. Het gastland van het festival dit jaar is Turkije, waar buikdansen een aloude traditie is.
Of de Brugse gevangenen nu al in lange rijen staan aan te schuiven om de sessie te volgen, is nog niet duidelijk. In elk geval zit er ook wat in voor de mannelijke gedetineerden: een sessie fotoposters ontwerpen.
Binnen de gevangenissen worden wel meer 'bizarre' cursussen aangeboden. Eind september konden gedetineerden zich zo in de Antwerpse gevangenis inschrijven voor een cursus handverzorging. Voor de opleiding waren vijltjes noodzakelijk, maar na de les stond dan ook keer op keer een grondige fouillering op het programma.
In de gevangenis van Oudenaarde kunnen gevangenen dan weer een cursus 'ondernemerschap' volgen. Ze krijgen training in timemanagement, marketing, sociale wetgeving en boekhouding.
(dhh)

Geen opmerkingen: