maandag 27 juni 2011

Twee kleine meisjes... die nooit zullen opgroeien

Afghaanse opstandelingen hebben een 8-jarig meisje met een bom op politieagenten afgestuurd. Toen het kind de agenten naderden, lieten de opstandelingen de explosieven afgaan.

'De opstandelingen gaven het meisje van acht een zelfgemaakte bom en droegen haar op om het pakket naar de politie te brengen', zegt het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in een mededeling. 'Toen het meisje de agenten naderde, lieten ze de bom ontploffen.'
Het meisje overleefde de aanslag niet, zeiden de autoriteiten zondag. De aanslag vond plaats in Char Chino, een district in de provincie Uruzgan. Naast het kind vielen er geen slachtoffers.

In Duitsland is een grootschalige klopjacht aan de gang om de moordenaar van de kleine Mary-Jane (7) die op gruwelijke wijze is omgebracht, te vinden. Gisteren troffen wandelaars in de wouden rond haar woonplaats Zella-Mehlis (Thüringen) het sinds vrijdag vermiste kind dood aan. Een speciale politie-eenheid van 50 agenten is koortsachtig op zoek naar de moordenaar, die het meisje wellicht eerst verkracht had. Bij de klopjacht worden ook helikopters ingezet.
Vrijdagnamiddag was de zevenjarige Mary-Jane verdwenen. Ze was na schooltijd niet thuis aangekomen. De politie ging al snel uit van een ontvoering. Zaterdagmorgen deden enkele wandelaars de gruwelijke ontdekking van het zwaar verminkte kinderlijkje in een woud. Ze lag op zo'n anderhalve kilometer van het huis van haar alleenstaande moeder in een vijver en had nog altijd dezelfde kleertjes aan. In de onmiddellijke omgeving trof de politie verse bandensporen aan.

Mary-Jane was een betrouwbaar en stipt meisje. Ze leefde in stabiele omstandigheden bij haar alleenstaande moeder in Zella-Mehlis en kwam altijd stipt op tijd van school terug. Toen ze vrijdagavond niet opdook, werden speurhonden en helikopters ingezet.

Het dorp is in shock. Zaterdagavond werd een spontane treurmars en wake voor het meisje georganiseerd. Liefst 700 mensen namen eraan deel. De moeder van de vermoorde Mary-Jane wordt door een psycholooog van de politie opgevangen. Over de dader willen de speurders voorlopig nog niet veel kwijt, maar het staat vast dat alle mogelijke middelen worden aangewend, want liefst 50 

gespecialiseerde agenten zijn op de zaak gezet. (kh)

Geen opmerkingen: