woensdag 1 juni 2011

Eureka! Zondebok gevonden! Absenteïsme personeel!


 "De ontsnapping van de gevaarlijke gangster El Jabbari vorige vrijdag uit de gevangenis van het Luikse Lantin had niet verhinderd kunnen worden als de torens van de gevangenis bemand waren geweest. Er is ook geen personeelstekort, maar wel kent Lantin een absenteïsme van liefst 20 procent bij de cipiers". Dat zei minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) in de Kamer aan Bert Schoofs (VB).
Op vrijdag 27 mei ontsnapte de bewuste gangster met de hulp van vier medeplichtigen die met kalashnikov’s waren gewapend en die in het rond schoten. Geen enkele cipier werd gewond. De Clerck zei dat El Jabbari in de gevangenis zelf een goede naam had, hij gedroeg zich heel correct en men besteedde weinig aandacht aan hem.
Ondertussen weet men wel dat de beveiliging van de ateliers in Lantin te wensen overlaat, omdat de gangster daar zelf een slijpschijf had kunnen stelen om een aantal tralies mee door te zagen.
Tijdens de ontsnapping riep El Jabbari zelf zijn companen op om te schieten om te doden, maar die volgden zijn bevelen niet op. De Clerck vertelde ook dat El Jabbari met een gsm belde naar zijn bevrijders. De hele ontsnapping heeft amper een kwartier geduurd.
Het camerasysteem werkte perfect. Bewakingspersoneel op de torens van Lantin zou niets veranderd hebben, zo luidde het.
"In de nieuwere gevangenissen bouwt men dergelijke torens niet meer en waar ze nog staan, worden ze vervangen door camera’s. Het personeel kwam ook op tijd tussenbeide, maar het is niet gewapend, werd geconfronteerd met kalashnikovs en moest zich in veiligheid stellen."
De Clerck zei nog dat de meeste cipiers ook geen wapens willen.
In tegenstelling tot wat wordt beweerd is er ook geen personeelstekort in Lantin. Het kader is voor 99 procent volzet. “Wel is 20 procent afwezig”, zuchtte de minister. Dat enorm hoge absenteïsme verbaasde de parlementsleden.
“Met alle respect voor de cipiers, maar nu wil ik weten hoe het in andere gevangenissen zit met de afwezigheden”, zei Bert Schoofs die een absenteïsme van 20 procent te hoog vond.
JDW
Misschien eens het percentage absenteïsme van de parlementariërs in kaart brengen! S.

1 opmerking:

Harold zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.