donderdag 2 juni 2011

Doodstraf


© Reuters
De 42-jarige Gayland Bradford kreeg in de gevangenis van Huntsville een dodelijke injectie toegediend. Dat maakte de gevangenisdirectie bekend.
Gayland Bradford had in december 1988, als 20-jarige, een bewaker gedood bij een overval op een kruidenier. De buit bedroeg 7 dollar. Bewakingscamera's legden de schietpartij vast. De jonge zwarte was eerder veroordeeld voor diefstal. 
Voor de tweede keer gebruikten de Texaanse penitentiaire autoriteiten voor de uitvoering van de doodstraf een cocktail van drie producten van een verdovend middel uit de veeartsenij. In oktober 2010 had het Hooggerechtshof de executie opgeschort om een geding te onderzoeken dat uiteindelijk werd verworpen. Het was de twintigste terechtstelling dit jaar in de VS, de vierde in Texas. (AFP)
Na 22 jaar... dit is niet dezelfde mens meer van toen, goed hij heeft een roofmoord gepleegd, of men had hem kunnen opsluiten tot zijn laatste snik of men had hem na 22 jaar eerst begeleid laten wonen en dan (na psychiatrisch onderzoek) vrij moeten laten onder voorwaarden.
Als straf kan het tellen, 22 jaar dodengang!  Doodstraf: omzetten in levenslang met de nodige therapie,  indien de conclusie is dat de man geen gevaar meer vormt voor de maatschappij, hem een kans geven, uiteraard na uitboeting straf , pak 30 jaar, hier kom je voorwaardelijk vrij na 10 à 15 jaar en je mag meerdere en gruwelijker moorden op je palmares hebben.

Geen opmerkingen: