zaterdag 18 juni 2011

De schaamte voorbij...

In Brussel is onlangs de verdachte in een moorddossier vrijgelaten omdat het assisenproces te lang op zich laat wachten. Het is al de derde keer dat dit gebeurt dit jaar, schrijven Het Laatste Nieuws en La Libre Belgique vandaag.
De Pool Pavel B. zat al een tijdje in voorhechtenis voor de moord op een man in augustus 2009. In september 2010 besliste de kamer van inbeschuldigingstelling dat hij zich voor een assisenjury moest verantwoorden, maar negen maanden later is er nog geen plaats in de agenda van het Brusselse assisenhof. Er kan hooguit in 2012 gestart worden met het proces. De advocaten van Pavel B. vroegen de vrijlating van de verdachte, in afwachting van een rechtszaak. Pavel B. verliet onlangs de cel, en krijgt volgend jaar een uitnodiging om zich aan te bieden bij de rechtbank.
 
Onlangs werd ook de 37-jarige Kadir Kir vrijgelaten om dezelfde reden. Hij zat in voorhechtenis voor doodslag op zijn 9 maanden zwangere vrouw, in mei 2009. Begin dit jaar gebeurde hetzelfde met de moordenaar van een Brusselse tienerjongen. (belga/eb)

Geen opmerkingen: