vrijdag 24 juni 2011

Morgen verdict...

Wim Minnaert, de 39-jarige cipier die wordt beschuldigd van de moord op zijn 35-jarige ex-vriendin Sandra Van Caenegem in 2008 in Herzele, pleegde de feiten met voorbedachten rade. Dat pleitte de advocaat van de burgerlijke partij donderdagvoormiddag. "Minnaert heeft alles voorbereid en gepland", zei advocaat Jef Vermassen.
De feiten hadden plaats op 5 mei 2008 in Herzele. De vader van Sandra Van Caenegem deed aangifte van de verdwijning van zijn dochter. Haar ex-vriend Wim Minnaert werd snel geseind, maar de man was vertrokken voor een vakantie naar Turkije.
Het lichaam van Van Caenegem kwam op 10 mei boven aan de oever van de Schelde in Zevergem. Minnaert kwam vroeger terug en bood zich op 13 mei aan bij de politie. Een dag later bekende hij dat hij de vrouw had doodgestoken aan het station van Herzele.
Minnaert houdt vol dat hij Sandra in een opwelling om het leven bracht. De advocaat van de familie van Van Caenegem verwerpt die stelling. "Hij heeft alles voorbereid en gepland", zei Jef Vermassen. "Zijn vernietigingsdrang naar vrouwen toe is onweerlegbaar. Vrouwen waren gebruiksvoorwerpen voor hem. Het is een schande dat dit kon gebeuren. Hij heeft ook geen greintje spijt, anders zou hij niet naar Turkije op uitstap geweest zijn. Hij had nooit gedacht dat het lijk zou komen bovendrijven. Haar familie kon stikken voor hem en Sandra kon rotten. Ik vraag u om Minnaert schuldig te verklaren aan moord."

Geen opmerkingen: