zaterdag 23 mei 2009

Recht op waarheid voor dit kind!


Zachary Neagle zweeg toen hij voor de rechter verscheen. Hoort zo'n jongen van veertien thuis in een gevangenis, vragen velen zich af.
Jongen (14) schiet slapende vader dood
Oom heeft het over seksueel misbruik: 'Het moest ervan komen'
Een 14-jarige Amerikaanse jongen heeft vorig weekend zijn vader doodgeschoten.
Zachary Neagle werd mogelijk misbruikt maar wordt berecht als een volwassene.
De foto's van die eerste confrontatie tussen de jongen en de rechter stemmen tot nadenken. Zachary Neagle stond en zat de hele tijd geboeid en in gevangenisplunje.
Gedurende die eerste zitting van de rechtbank in Caldwell, in de staat Idaho, zei de jongen geen woord.
Hij staarde voortdurend voor zich uit.
De zaak-Neagle doet in de Verenigde Staten opnieuw de discussie oplaaien over het al dan niet behandelen van jeugdige delinquenten alsof het volwassenen zijn.
Wat Zachary Neagle heeft uitgevreten, is natuurlijk niet mis. Op zaterdag 16 mei schoot hij in het ouderlijk huis in Caldwell met één kogel zijn vader, de 33-jarige Jason Neagle, dood.
Die lag te slapen op de bank. Zachary belde zelf de hulpdiensten en diste hen eerst een verhaaltje op over een indringer die zijn vader had doodgeschoten.
Dat klopte duidelijk niet en de jongen werd aangehouden.
Toen zijn moeder, die in het ziekenhuis verbleef, te horen kreeg dat haar man was doodgeschoten, was haar eerste reactie: 'Wie heeft het gedaan? Een van de kinderen?' Het bracht de speurders meteen bij een motief.
Jason Neagle zou losse handen hebben gehad en zijn kinderen herhaaldelijk een rammeling hebben gegeven. Een oom had het tegenover de politie onomwonden over seksueel misbruik en dat 'het er een keer van moest komen'. Op de computer van vader Neagle zou kinderporno zijn gevonden. Overgenomen uit het 'nieuwsblad' van vandaag.

Als het kind sexueel misbruikt werd door zijn vader dan is plaatsing in een tehuis meer dan voldoende, als de feiten kloppen heeft de jongen sowieso geen traumaloze toekomst.
De moeder of de oom hadden de sociale diensten moeten verwittigen en zijn schuldig aan nalatigheid.
Hopelijk komt de volledige waarheid aan het licht!
Mijn gedacht. S.

4 opmerkingen:

Dirty Harry zei

Suzanne, ik ben het met je eens, het moet goed onderzocht worden en als blijkt dat het waar is dat de vent die zich 'vader' durfde te noemen, inderdaad seksueel misbruik van dit kind heeft gemaakt, dan is dat kind al meer dan genoeg gestraft.

Die jongen moet dan begeleid worden om met zich zelf in het reine te komen, zodat na dit feit, hij als adolescent niet verder in de criminele wereld verzeild raakt.

Suzanne zei

Ik hoop vurig dat het kind goed opgevangen wordt, hij ziet eruit alsof hij best warme armen om zich heen nodig heeft.
Bedankt voor de reactie H.

Anoniem zei

Dat kind, want het lijkt nog een kind, moet hulp krijgen, ja dat is zo.
A.S.

Deborah Clark Ebel zei

I would like to suggest the following to call attention to Zachary’s situation:
This Halloween, everyone in Caldwell—everyone anywhere who is a supporter of Zachary and justice for young offenders—wear a yellow shirt and pants (black pants if yellow pants are not available) and wrap a chain around your waist (metal or plastic, available at Home Depot or Lowe’s) and maybe even manacle yourself with FAKE handcuffs. You can print a message to Zachary on the back of the shirt. Do it for Zachary. And for kids’ justice.
Deborah Clark Ebel, R.N. -- www.debebel.com