woensdag 6 mei 2009

Justitie in de fout


06/05/2009 09:21
Een vrouwelijke cipier in de gevangenis van Vorst is ontslagen nadat aan het licht was gekomen dat ze een relatie had met Adam Giza, de moordenaar van Joe Van Holsbeeck. De vrouw ontkent de relatie.
Dat schrijft de Franstalige krant
La Capitale. De twee zouden zelfs op heterdaad betrapt zijn terwijl ze seks hadden in zijn cel. De relatie zou ook een van de redenen zijn waarom Giza, die tot 20 jaar cel werd veroordeeld omdat hij Van Holsbeeck in Brussel neerstak om diens mp3-speler, niet wil terugkeren naar Polen om zijn straf daar uit te zitten.
Giza (20) is intussen overgeplaatst naar Itter. De 33-jarige vrouw bezocht hem daar al twee keer en vroeg zelfs intiem bezoek aan.
De vrouw in kwestie is getrouwd en heeft een kind. Ze bevestigt dat ze ontslagen is op beschuldiging van een liefdesrelatie met Giza, maar ontkent dat die feiten ooit hebben plaatsgevonden. Ze wil haar ontslag juridisch aanvechten.
Fout van justitie dat hij nog steeds in België verblijft.
De betrokkene cipierster mag onmiddellijk haar ontslag krijgen, ze heeft het klaargespeeld de vrouwen die zich inzetten voor de gedetineerden een slechte naam te bezorgen.
Getrouwd, een kind, dat betekend niet dat je niet verliefd kunt worden maar ze had een andere sectie moeten aanvragen ipv zich in te laten met een 13 jaar jongere moordenaar.
Hoe lang nog eer justitie orde op zaken stelt?
Voor de ouders, broer, familie en vrienden van Joe is dit de zoveelste kaakslag.
Foto van Joe zodat niemand tegen het gezicht van A1dam Giza hoeft aan te kijken.

Geen opmerkingen: