donderdag 7 mei 2009

Maten en gewichten, meer dan twee!


Eén jaar na zijn definitieve veroordeling heeft de recidiverende pedofiel Gie Laenen nog geen dag in cel gezeten. Dat schrijft De Morgen.Laenen werd op de dag van zijn veroordeling tot vier jaar effectief, 30 juni 2008, niet aangehouden en verliet de rechtszaal als een vrij man. Vandaag geniet hij nog altijd van die vrijheid. Vanuit zijn thuisbasis in Mechelen beheert hij een online-antiekwinkel en schrijft hij zijn blogs vol. Wanneer en of hij nog naar de gevangenis moet, weet niemand. Tussen 1978 en 2002 randde Gie Laenen minstens vijfentwintig jongens tussen de elf en zestien jaar oud aan. Hij misbruikte zijn prestige als auteur, als VRT-medewerker en als organisator van theaterworkshops. Jongens die interesse hadden in een toneelcarrière nodigde hij op woensdagnamiddag bij hem thuis uit. Tijdens die sessies liep hij naakt rond, lokte hen in bed, in bad of onder de douche, streelde hen, liet zich strelen en bevredigen en verplichtte zijn slachtoffers tot orale seks.

Pedofiele auteur vraagt genade!
De veroordeelde pedofiele jeugdauteur Gie Laenen loopt nog altijd vrij rond, omdat hij een genadeverzoek heeft ingediend bij de koning. Laenen heeft minstens 25 minderjarige jongens aangerand en is veroordeeld tot 4 jaar effectieve celstraf.

Ondertussen is er een pedofiele recidivist op vrije voeten!
Waarom het openbaar ministerie hem niet in de gevangenis plaatst is een raadsel, een genadeverzoek indienen of niet, 4 jaar effectief is zitten.
De zoveelste schande die een smet werpt op justitie.
Dankzij dure advocaten is de pedofiele Laenen er in geslaagd in beroep slechts vier in plaats van zeven jaar te krijgen, ondertussen loopt de man vrij rond en woont nog steeds in dezelfde woning. (Mechelen)

Geen opmerkingen: