zaterdag 16 mei 2009

Dit wil ik nog even kwijt

Cel gevangenis Hasselt
Zicht gevangenis Ittre Ze bestaan de verouderde gevangenissen waar blijkbaar geen enkel budget voorzien is om ze te moderniseren, maar de raad van toezicht zou de gevangenissen moeten beoordelen per gevangenis, in Hasselt en Ittre zijn het recente aan de huidige tijd aangepast.
Gent (zie enkele posts geleden 'you commit the crime, you do the time') werden alles gerenoveerd, trouwens er wordt nog steeds vervangen waar nodig, dus het kan.
Het gebouw (een pareltje) werd behouden, recent werd de gevel opgeknapt, prachtig werk!
Het enige probleem is de overbevolking die ook in Gent toeslaat, onaangenaam voor én de gedetineerde én voor de beambten.
Het is het grootste onopgeloste probleem, er werden beloftes gedaan die nooit gehouden werden.
Het stopwoordje luidt: geen geld, maar geld om zoveel onnodige zaken is er blijkbaar wel.
Gevangenissen worden stiefmoederlijk behandeld.
Penitentiaire beambten die in Sint Gillis (om er eentje te noemen) werken zijn idealisten anders is het onhoudbaar om daar zoveel van je tijd door te brengen, de gevangenen hoeven per slot alleen maar in de spiegel te kijken om iemand de schuld te geven.
Eerlijk gezegd verbaast het mij dagelijks dat alles zo rustig en kalm verloopt, het publiek zou er eens over na moeten denken wat ze zonder evenwichtige cipiers (om het eens ouderwets te zeggen) zouden moeten beginnen.

Geen opmerkingen: