dinsdag 19 mei 2009

Belgische veroordeelden naar gevangenis in Tilburg

De kans is groot dat 500 Belgische gevangenen tijdelijk worden ondergebracht in de Nederlandse gevangenis van Tilburg.
Dat heeft Nebahat Albayrak, de Nederlandse staatssecretaris van Justitie, vandaag bekend gemaakt. België en Nederland hopen daarover binnen de maand een akkoord te bereiken. Dat meldt het persagentschap ANP.

Door het tekort aan cellen kunnen veroordelingen onder de drie jaar niet meer uitgevoerd worden in België.
Een deel van die veroordeelden krijgt als alternatief een enkelband voor elektronisch toezicht. Inmiddels is er echter ook al een tekort aan enkelbanden zodat een deel van de veroordeelden ook zonder toezicht rondloopt.

"De politieke bereidheid is al uitgesproken. Het is nu een kwestie van de details uit te werken", zo zegt de staatssecretaris.
Het gaat dan bijvoorbeeld om de financiële consequenties, het vervoer en het gevangenisregime voor de Belgische gevangenen. Het Nederlandse parlement moet wel nog akkoord gaan de plaatsing van de gevangenen. Het gaat om een afspraak voor een periode van twee jaar. (anp/eb)

Hopelijk gaan ze nu niet gevangenen naar daar sturen die hier geworteld zijn en bezoek krijgen van vrouw, kinderen, familie of vrienden.
Anders is er weer discriminatie en tegenstelling tot wat beoogd werd ttz ervoor zorgen dat familiale banden ongebroken blijven.
Wordt opgevolgd.

2 opmerkingen:

Joeri VDP zei

Een echte ramp!

Suzanne zei

:-) ben het met je eens Joeri.