woensdag 13 april 2011

Opendeurdag?

De hoofdpoort van de Leuvense hulpgevangenis heeft gisteren een hele tijd wagenwijd open gestaan. Door een technisch defect kon de poort, waarlangs de gedetineerden naar binnen of buiten worden gebracht, niet meer gesloten worden. De brandweer werd opgetrommeld om 'de burcht' opnieuw te sluiten, meldt de krant Het Laatste Nieuws.
Omdat de bevoegde firma om veiligheidsredenen enkel mag werken met een ladder van slechts twee meter, was een hoogtewerker nodig om de poort in de Maria Theresiastraat opnieuw naar beneden te krijgen.

"Met stuntwerk en veel mankracht kregen we de gigantische poort met een katrolsysteem opnieuw naar beneden. Probleem is nu wel dat ze niet meer open kan, en dus onbruikbaar is", zegt een anonieme getuige.

Adjunct-directeur Luc Havet bevestigt dat er een technisch probleem was. "Maar omdat er achter de poort nog een vergrendelde toegang is, was er nooit gevaar voor ontsnappingen", verzekert hij. Een gespecialiseerd bedrijf zal vandaag trachten de poort definitief te herstellen. (belga/sam)

Geen opmerkingen: