donderdag 29 oktober 2009

Gevaarlijker job met de dag...


In de Leuvense gevangenis zijn vanavond drie personen gewond geraakt bij een steekpartij. Dat meldt de lokale politie. Het gaat om twee cipiers, van wie er één zwaargewond is, en een gedetineerde. De drie gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De gevangenen die verantwoordelijk zijn voor de steekpartij, hebben zich in hun cel gebarricadeerd.
De speciale interventie-eenheid van de federale politie is ter plaatse en onderhandelt met hen.
De juiste omstandigheden van de steekpartij zijn nog niet duidelijk, maar volgens de lokale politie heeft ze zich voorgedaan na een ruzie tussen twee gedetineerden. Daarbij haalde minstens één van hen een steekwapen boven. Eén gedetineerde raakte gewond en twee cipiers die tussenkwamen, liepen ook verwondingen op. (belga/lpb)
In de gevangenis van Leuven is er bij een gijzelingsactie één dode gevallen en vijf gewonden. Twee van hen zijn er erg aan toe.
Een vrouwelijke cipier is nog in levensgevaar.
De politie schoot na een grootschalige opstand een gedetineerde dood. Hij had zich met een handlanger verschanst in een cel van een andere gevangene en had die gegijzeld. Het gaat om heel zware criminelen. De vakbonden hebben ondertussen opgeroepen om in alle gevangenissen het werk neer te leggen.
De rellen in Leuven-Centraal begonnen met een steekpartij gisteravond waarbij twee cipiers gewond raakten. De dader was erg boos over een straf die hem werd opgelegd. Met een zelfgemaakt wapen viel hij een cipier aan en stak die meermaals (twaalf keer).
Andere cipiers kwamen ter hulp, maar ook de gevangene kreeg steun van een medegedetineerde. De daders sloten zich op in een cel en gijzelden een andere gedetineerde. Vlak voor 1 uur vanmorgen is een speciale politie-eenheid tussenbeide gekomen om een einde aan de gijzeling te maken. Bij die tussenkomst kwam één van de daders om het leven.
Het gaat om heel zware criminelen: een Iraniër die enkele jaren geleden in een Leuvens ziekenhuis een dokter had neergestoken en een Belgische jongeman die in een instelling twee andere jongeren had vermoord. Hij moest voor assisen verschijnen en kreeg een celstraf van derrtig jaar.
De cipiers van Leuven-Centraal hebben meteen na de bloedige opstand het werk neergelegd. "Dit zat er al weken aan te komen", zegt vakbondsman Gino Hoppe van het ACOD. "Het wordt tijd dat er echt werk wordt gemaakt van de veiligheid van het personeel." Ze eisen betere veiligheidsmaatregelen en noemen de huidige zwaar verouderd. De lokale politie heeft hun taken overgenomen.
De politie heeft 26 leden uit verschillende zones van het Leuvense arrondissement opgetrommeld om de vijf cipiers bij te staan die toch aan het werk zijn gegaan. De staking van de cipiers heeft tot gevolg dat de gevangenen in hun cel moeten blijven. (belga/vsv/kh/adv)
30/10/09

LEUVEN - De gedetineerde Hussein Mamiani (35) richtte donderdagavond een bloedbad aan in de gevangenis Leuven Centraal. De Iraniër verwondde twee cipiers en drie andere gedetineerden met een zelfgemaakt mes. Na een urenlang beleg werd hij doodgeschoten. En dat allemaal omdat Mamiani niet 'sorry' wilde zeggen tegen een vrouwelijke cipier.
De stakende Leuvense cipiers slaakten een zucht van opluchting toen bekend raakte dat hun collega Sonja D. S. de steekpartij zou overleven. Een klein mirakel, want de dolgedraaide Hussein Mamiani, die een straf van 22 jaar uitzat, had haar wel twaalf keer gestoken met een zelfgefabriceerd mes.
'Hij had haar onder meer in de hals geraakt, zodat ze verschrikkelijk bloedde', vertelt een van de collega's. 'Ik heb haar belager weggeduwd, waarop hij naar boven vluchtte. En toen was het zaak het bloeden zo snel mogelijk te stelpen. Gelukkig ben ik ambulancier, zodat ik wel wist wat te doen.'
Terwijl al het mogelijke werd gedaan om Sonja De Saedeleer te redden, werd het bloedbad alleen maar groter. Mamiani, gesteund door Jimmy Hemeleers, haalde uit naar al wie hem wilde tegenhouden. Een tweede cipier kreeg een messteek in de rug. Een gevangene die tussenbeide wilde komen, raakte levensgevaarlijk gewond. En ook nog een andere gedetineerde liep verwondingen op.
Uiteindelijk drongen de twee geweldenaars een cel binnen, waar ze zich verschansten. Bruno D., de bewoner van de cel, werd aan handen en voeten gebonden en op het bed gesmeten, dat daarna tegen de deur werd geduwd. In de loop van de nacht sloeg Mamiani zijn gijzelaar geregeld in elkaar.
'Politiemensen hoorden de man af en toe schreeuwen van de pijn', zei de Leuvense parketwoordvoerder Patrick Vits gisteren. Toen Mamiani ermee dreigde zijn gijzelaar te vermoorden, drong een gespecialiseerde politie-eenheid rond 1 uur 's nachts de cel binnen. Mamiani vloog als een wildeman af op zijn gijzelaar. Daarop schoten de agenten Mamiani dood. 'Er was geen andere keuze', zei gevangenisdirecteur Guido Verschueren. 'Hadden ze niet geschoten, dan had hij zeker nog een slachtoffer gemaakt.'
Jimmy Hemeleers (21) had zich tijdens dat laatste gevecht afzijdig gehouden. Hij werd gisteren door de Leuvense onderzoeksrechter in verdenking gesteld wegens poging tot moord en gijzeling met foltering.
Het motief voor het bloedbad is een banaal incident, zoals er in een gevangenis als Leuven Centraal elke dag gebeuren. Hussein Mamiani was enkele dagen geleden zonder toestemming vanuit zijn eigen afdeling naar een van de andere gevangenisvleugels gewandeld. Moeilijk is dat niet, want Leuven Centraal - waar bijna uitsluitend langgestraften zitten - heeft een regime waarbij de celdeuren het grootste deel van de dag openstaan. Maar er gelden wel regels. En omdat Mamiani die had overtreden, wees Sonja D. S. hemterecht.
In een kwade reactie slingerde de Iraniër haar enkele bedreigingen naar het hoofd. Waarna zij een tuchtrapport opstelde voor de directie.
De straf was mild: Mamiani moest zijn verontschuldigingen aanbieden. 'Maar toen ik hem die boodschap eergisteren overbracht, zag ik meteen dat er iets mis was', vertelt kwartieroverste T. R.
'Hij weigerde zijn excuses aan te bieden. Ogenschijnlijk bleef hij rustig, maar dat was alleen maar schijn. Hij stond zo te trillen dat het voor mij duidelijk was dat hij honderd procent gefrustreerd was. In mijn ogen was hij een lopende tijdbom.' En donderdagavond explodeerde die.
Lof hadden de cipiers voor de gedetineerde die zijn eigen leven op het spel had gezet om Mamiani te stoppen, en die zwaargewond is geraakt. 'Die man verdient ons respect', klinkt het. 'Terwijl we zoiets van hem helemaal niet verwacht hadden. Eigenlijk kenden we hem als een bange gedetineerde. Zo eentje die het zelfs niet durft te vertellen als hij een pak slaag gekregen heeft. Maar we moeten onze mening herzien.'

Nieuwe pastoor...

De nieuwe pastoor was zo zenuwachtig dat hij de eerste mis bijna niet kon spreken.
Hij vroeg de bisschop om raad. Deze raadde hem aan voor de mis twee a drie druppels wodka in een glas water te doen en dit op te drinken.
De pastoor deed dit en de mis verliep prima: hij was de rust zelve en alles ging zoals het moest.
Nadat de pastoor het recept nogmaals had genomen maar deze keer met iets meer wodka bleef hij zelfs rustig tijdens de mis terwijl het buiten regende en stormde alsof de wereld verging.
Toen hij na de mis weer in de pastorie kwam lag er een briefje voor hem van de bisschop :
Beste Pastoor,
Bij dezen neem ik de vrijheid enige feedback te geven op uw laatste mis en hoop dat u aan deze punten zal werken.
Het is niet nodig citroenschijfjes op de rand van de misbeker te steken.
Het hokje naast het altaar is de biechtstoel en geen WC
Er zijn 10 geboden, geen 12
Er waren 12 apostelen, geen 14
Geen van de apostelen was een dwerg en niemand droeg een rood kapje.
Jezus Christus en de Apostelen duiden we niet aan als ' J.C. and theGang'.
David won van Goliath maar niet door het geven van een 'trap in de ballen'.
We noemen Judas niet Hoerenjong en de paus noemen we niet El Padrino.
Bin Laden had niets te maken met de dood van Jezus..
Het wijwater is er om te zegenen, niet om de nek te verfrissen.
Waarom u de miswijn in een teug heeft leeggedronken, dan zout gelikt en daarna in een citroen heeft gebeten snap ik nog steeds niet.
Die 'muts met die kleine tieten' was Moeder Maria.
In het vervolg niet meer steunen op de beelden, deze al helemaal niet meer zoenen.
De 'Freak in het midden' is overigens Jezus. Hij hangt daar niet uit verveling maar is aan het kruis genageld.
Diegene in de hoek bij het koor welke u eerst betitelde als homo en later als travestiet in nachtpon was ik.
De preek wordt in principe niet beëindigd met een luide boer.
Tijdens de offerande zingt men liever niet Dominique nique nique, zeker niet als men zijn lach niet kan inhouden.
Bij de communie wordt er niet tot de parochie gezegd : 'Haast ulle, want op is op'
Zijn Heiligheid de Paus heeft geen bijnamen zoals 'De Peetvader' of 'De James Brown van het Christendom'.
Preken gaan enkel over het geloof, niet over het WK of de 'Mokkes'. Ze bevatten zeker geen vettige moppen.
Maria Magdalena was geen stoephoer, noch 'dat mokkel' van JC.
Men zegge : 'Ave Maria' en niet 'Santé Maria' ... 'Vol van genade' en niet 'Vol tot de naden' ... 'Hosanna in den hoge' en niet 'Marihuana in den hoge'.
Het kruis dat op het altaar staat is niet aangesloten op een biertap.
Bruce Willis & Sharon Stone waren niet aanwezig op de kruisiging van Jezus Christus.
Het uitverkoren volk zijn niet 'die van **CLUB BRUGGE**'
De parochianen worden uitgenodigd op de volgende eucharistieviering,
en niet op de rave-party van volgende week op dezelfde plaats.
Judas gaf gewoon een kus aan Jezus, hij had er geen relatie mee, en zeker geen sexuele.
Het kan tot verwarring leiden, maar wierook wordt niet gerookt, noch gesnoven. Toch niet in het bijzijn van 200 gelovigen. Er waren trouwens ook geen coffeeshops in Nazareth.
De opbrengst van de omhaling dient niet voor een rondje voor de hele zaak.
Als u dan toch misselijk wordt, gelieve dan niet te kotsen in het wijwater om er vervolgens de parochianen mee te zegenen. De correcte benaming is overigens 'kwispedoor', en niet 'dat stuk WC-borstel'.
De volgende keer graag twee druppels wodka in het water en niet omgekeerd.
Met vriendelijke groet,

De Bisschop

zondag 25 oktober 2009

Justitie volgen en je hebt spectakel...

Vijf jaar na zijn vrijlating zit Danny Vanhamel (53), de ontvoerder van Anthony De Clerck, weer achter de tralies.
Hij werd vrijdag opgepakt, nadat hij enkele dagen eerder in de Hasseltse gevangenis op bezoek was geweest bij Carl De Schutter. Dat meldt de VRT.
Vanhamel werd vrijdag opgepakt en overgebracht naar de gevangenis van Hasselt. "Wegens het niet naleven van de voorwaarde geen contact te hebben met gedetineerden", bevestigt een goedgeplaatste bron bij justitie.
Vanhamel bracht een bezoek aan De Schutter, veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op veearts Karel Van Noppen. Vanhamel wist dat De Schutter dringend werk moest vinden om kans te maken op een voorwaardelijke invrijheidstelling. Maar uit eigen ervaring wist hij ook goed genoeg wat een moeilijke opdracht dat was. En dus wilde hij naar eigen zeggen alleen maar helpen. Sinds zijn vrijlating werkt Vanhamel als vrachtwagenchauffeur in een bedrijf in Houthalen. "En aanwervingen behoren nu eenmaal tot mijn takenpakket", zei hij enkele dagen geleden nog toen hem om een reactie werd gevraagd.
Volgens Vanhamel was zijn gesprek met De Schutter een "sollicitatiegesprek", waarvoor de gevangenisdirectie toelating gaf. Maar die toelating zou nu in twijfel worden getrokken, waardoor hij de voorwaarde voor zijn vrijlating met de voeten trad. (belga/jv)
25/10/09


Hoe is het mogelijk?
Het is de directie van de gevangenis die verantwoordelijk is voor wie bij wie op bezoek gaat!

Vanhamel is voorwaardelijk vrij, wat me dunkt normaal is als je ziet hoeveel mensen met bloed aan hun handen na een kortere termijn van een voorwaardelijke vrijheid genieten.
De man werkt en bovendien zijn de ouders van de ontvoerde ook vrij, nochtans zijn er genoeg redenen om daar eens een grondig onderzoek naar te doen.(geld opent deuren)
Niet Vanhamel ging in de fout maar justitie en op de eerste plaats de directie.
Natuurlijk weet Vanhamel dat hij geen contact mag hebben met gedetineerden, maar als zelfs de directie het blijkbaar niet weet kun je verwachten dat hij het eveneens 'vergeten' was.

zaterdag 24 oktober 2009

Wintertijd...


De klok gaat in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober één uur TERUG.
Om drie uur wordt de klok één uur teruggezet. Hiermee eindigd de zomertijd.
Bij overgang naar wintertijd schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het 's ochtends eerder licht en 's avonds eerder donker wordt.
In 1977 werd in ons land de zomertijd opnieuw ingevoerd. Eerder was de overgang van winter naar zomertijd van 1916 tot 1945.
De wintertijd duurt tot het laatste weekend van maart 2010.
Het wordt dus één uurtje langer slapen.

vrijdag 23 oktober 2009

Enkelbanden zijn op...

Bijna 1.700 veroordeelden lopen vrij rond.
In ons land lopen 1.680 veroordeelde misdadigers zomaar vrij rond.
Dat komt omdat de gevangenissen overvol zitten en de enkelbanden op zijn.
Dat heeft minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) pijnlijk moeten toegeven in de Senaat.
De bewuste criminelen zijn geen seksuele delinquenten of illegalen, maar toch is De Clerck snel op zoek naar een leverancier van kwaliteitsvolle enkelbanden.

Op die manier wil hij het aantal veroordeelden dat thuis zijn straf mag uitzitten verhogen van 1.100 tot ongeveer 2.000, schrijven Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws.
Het gerecht, politiemensen en gevangenisbewaarders klagen al langer over het hoog gehalte van straffeloosheid.
Zo zouden criminelen die minder dan zes maanden de cel inmoeten, sowieso vrijuitgaan.
Pas bij een celstraf van boven de drie jaar moet de veroordeelde ook effectief naar de gevangenis.

Recht moet geschieden !

Litouwen is in de ban van een pedofilieschandaal.
De 37-jarige zakenman Drasius Kedys beschuldigt een rechter ervan zijn dochter van 4 te hebben verkracht.
Omdat het bezwarend materiaal dat hij bezorgde aan de openbaar aanklager in de doofpot belandde, heeft hij de rechter in koelen bloede van kant gemaakt. Hij is nu op de vlucht.
Er zouden aanwijzingen zijn dat de rechter deel uitmaakt van een pedofilienetwerk, dat zich tot in de hoogste regionen van de Litouwse justitie zou uitbreiden.
Het feit dat de openbaar aanklager een goede vriend was van de vermoorde rechter, verklaart volgens Litouwse media waarom de hele affaire in de doofpot belandde.
De rechter werd midden op straat met vier schoten omgebracht.
Sindsdien is Kedys op de vlucht. In Litouwen is hij intussen uitgegroeid tot een ware volksheld, die zelfs zijn eigen fanpagina heeft op Facebook.
Morgen trekken heel wat Litouwers de straat op om te protesteren tegen het "corrupte en oneerlijke" gerecht.
Vóór de moord heeft Kedys zijn dochter geïnterviewd over de verkrachtingen en de beelden op het net gegooid, weet Beglium.be.
.
Deze man wilde het recht niet in eigen handen nemen, hij werd er toe gedwongen omdat ondanks de bewijzen alles in de doofpot belandde.
Op Youtube vind je de video's door de naam Drasius Kedys in te voeren.
Als het gerecht zijn taak niet uitvoert is men verplicht het recht in eigen handen te nemen, zelfs die het niet goedkeuren zouden er begrip voor moeten opbrengen, het zal je eigen kleine meisje maar wezen. S.

donderdag 22 oktober 2009

Penitentiare beambtes verbieden te gokken


NVT - Cipier Marc V.d.W. (43) heeft bekend dat hij in de gevangenis van Vorst moedwillig een procedurefout veroorzaakt heeft. Daardoor kon een van de verdachten van de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen bijna vrijkomen. De cipier deed het om zijn zware speelschulden te kunnen vereffenen.
Marc V.d.W. is een verwoed gokker. Op de een of andere manier is moordverdachte Hassan Iasir dat in de gevangenis van Vorst te weten gekomen. Volgens de cipier heeft Iasir hem zelf een deal voorgesteld: V.d.W. zou 5.000 euro krijgen in ruil voor het achterhouden van het formulier waarmee Iasir beroep aantekende tegen de verlenging van zijn aanhoudingsmandaat. Het beroep zou op die manier te laat worden behandeld en Iasir zou dus moeten worden vrijgelaten. Zover kwam het niet, al kwamen er heel wat gerechtelijke kunstgrepen bij kijken om de drie vermoedelijke moordenaars van Kitty Van Nieuwenhuysen in de gevangenis te houden. Kort na het incident vernam de Brusselse federale politie dat een cipier een rol zou hebben gespeeld in de foute procedure. In de gevangenis deed het gerucht de ronde dat iemand daar 20.000 euro voor zou hebben betaald. De speurders kregen een eerste cipier in het vizier wiens levenswandel ver boven zijn inkomen zou liggen. Maar via hem kwamen ze Marc V.d.W. op het spoor. De man bleek kind aan huis bij menig casino. En hij keek aan tegen een berg speelschulden. V.d.W. haalde daarvoor zelfs geld weg bij zijn echtgenote. Die vond het stilaan welletjes: het paar had recent een scheidingsprocedure ingezet.Cipier Marc V.d.W. had geen vast onderkomen meer. Als hij niet wist waarheen, sliep hij in een tot slaapzaal ingerichte cel. Maar nog kreeg hij zijn gokverslaving niet onder controle. De speurders trokken zijn financiële verrichtingen na. Ze konden vrij makkelijk nagaan naar welke casino's V.d.W. meteen na de uitbetaling van zijn loon trok. Hij durfde er soms indrukwekkende bedragen op de speeltafel in te zetten. De bekentenissen van Marc V.d.W. plaatsen de speurders voor een delicate vraag: was dit een eenmalig voorval of werd er al eerder op een soortgelijke manier 'handel gedreven' binnen de gevangenismuren? En zo ja, door wie en in wiens voordeel? Niemand durft er op dit ogenblik een antwoord op te geven. Voor de speurders rijst nog een andere vraag: in welke mate kan een gevaarlijke verdachte als Hassan Iasir gevangenispersoneel onder druk te zetten? Tot enkele maanden geleden was Iasir opgesloten in de gevangenis van Nijvel. Daar wist hij de bewakers te vertellen met welke auto en bijbehorende nummerplaat ze reden, waar hun kinderen naar school gingen en dies meer. Kon hij op deze manier zijn bewakers in Vorst onder druk zetten?
Yves Barbieux

zondag 18 oktober 2009

Antidiefstalhoes

Even tussendoor...

De helft van de tienduizend gevangenen in ons land werkt in de strafinrichting.
Ze leiden dus geen luilekker leventje, maar gaan elke dag werken. En opmerkelijk: er zijn er elke dag meer die zich nuttig willen maken. Alleen is er niet genoeg werk om ze allemaal aan de slag te krijgen.
Het cliché dat elke gevangene in ons land op zijn luie krent zit te wachten tot de dag dat hij vrijkomt, klopt niet. De werkelijkheid is genuanceerder, zo blijkt uit nieuwe cijfers over de tewerkstelling van gedetineerden in onze Belgische gevangenissen.
Gemiddeld 51 procent van onze gevangenen werkt. Al zijn er verschillen van inrichting tot inrichting. Zo is in de Antwerpse Begijnenstraat slechts 25 procent van de gedetineerden aan de slag. In Dendermonde gaat het om 64 procent van de gevangenen, in Ruiselede en Hoogstraten zelfs om 98 procent.
Het aantal gevangenen dat wil werken, neemt toe.
De redenen daarvoor lopen uiteen: ze willen geld hebben om zich af en toe iets extra te kunnen permitteren, of ze willen zich nuttig kunnen maken. In het beste geval doen ze het om hun slachtoffers te vergoeden of om hun schulden af te betalen. Al zijn er ook slinksere redenen, bijvoorbeeld omdat zoveel werkwilligheid mooi staat op hun re-integratierapport.
Het grote probleem is echter dat de vraag naar werk een pak groter is dan het aanbod. Open VLD-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu vraagt daarom dat zowel de overheid als de gevangenissen zelf meer inspanningen zouden doen om potentiële werkgevers aan te trekken. Maar makkelijk is anders. Een van de belangrijkste concurrenten zijn de beschutte werkplaatsen. Daar wordt veelal hetzelfde werk uitgevoerd, maar de werkgevers moeten er geen extra veiligheidsmaatregelen nemen. Meer werk zou nochtans veel problemen binnen ons gevangeniswezen oplossen. 'Voor veel gevangenen heeft werken een therapeutisch effect', zegt vakbondstopman Neirynck.
Vandaag werkt gemiddeld de helft van onze gevangenispopulatie,
het zou ideaal zijn als de overheid 75 procent van alle gevangenen aan de slag zou krijgen. 'De sfeer zou er rustiger door worden.' Maar geld verdienen is sowieso niet onbelangrijk binnen de gevangenis. Al zal niemand er rijk van worden.
Het minimumloon bedraagt er 100 euro, het maximumloon ligt op 400 euro.
'Een pakje sigaretten kost er evenveel als buiten'
'Hetzelfde als ze eens iets anders willen drinken dan water. Een cola bijvoorbeeld is even duur in de gevangenis als erbuiten. En hebben ze zin om tv te kijken, dan moeten ze een toestel huren voor 3,50 euro per week.' Het meest in trek binnen de gevangenismuren is stukwerk, zoals taartdozen plooien en enveloppen dichtplakken.
'Dat verdient het beste en ze moeten er maar vijf uur per dag voor werken'
Voor alle andere jobs, van keukenwerk tot helpen in de wasserij, wordt 0,74 euro per uur betaald. 'Dan hangt het ervan af hoeveel uren ze kloppen. Daarom hebben sommigen werkdagen van 12 uur of meer.'

zaterdag 17 oktober 2009

Cipier neergestoken in Lantin


Drie cipiers van de gevangenis in Lantin zijn verwond geraakt na een opstandje van drie gedetineerden.
Eén van de bewakers raakte ernstig gewond.
De drie gevangenen zijn vanmiddag voorgeleid bij het parket van Luik. De drie gedetineerden zitten in voorlopige hechtenis voor diefstal.
Gisterenavond weigerden ze om na de wandeling terug te keren naar hun cel. Daarop probeerden de bewakers ze toch naar binnen te brengen, maar de drie verzetten zich.
Eén van hen trok een mes en stak een cipier die ernstig gewond raakte. Twee andere bewakers kregen vuistslagen. De drie bewakers moesten verzorgd worden. (belga/gb)

Vindingrijk


De politie heeft zes mensen opgepakt voor een wel heel vindingrijke smokkeloperatie.
De groep gooide tennisballen met daarin mobiele telefoons en wiet over de gevangenismuren naar de veroordeelden in New Orleans (Louisiana), berichtten Amerikaanse media vrijdag.
Zes personen van buiten de gevangenis zijn gearresteerd en zeven gedetineerden krijgen waarschijnlijk zwaardere straffen opgelegd.
De politie bevestigde extra netten rondom de gevangenis om voorwerpen met smokkelwaar in de toekomst te kunnen weren.
Door werkzaamheden kunnen handlangers van de gedetineerden dichterbij de gevangenistuin komen dan normaal.
‘Ze snijden de ballen open en stoppen er drugs, pillen etc. in’, legde de lokale sheriff uit. Veroordeelden bellen voor ze naar het recreatiegebied gaan naar een handlanger buiten het detentiecentrum om te zeggen dat ze eraan komen.
De autoriteiten zetten extra beveiligers in rondom het cellencomplex tot de verbouwing klaar is.

vrijdag 16 oktober 2009

Nederland blij met Belgische gevangenen


België betaalt 30 miljoen euro per jaar voor de plaatsing van gevangenen in Nederland.
De 500 cellen in Tilburg blijven Nederlands grondgebied, maar er komt een Belgische directeur.
De gedetineerden vallen onder het Belgisch recht en worden door Nederlandse medewerkers bewaakt.
De voertaal in de gevangenis zal Nederlands zijn.
Waarmee nogmaals bewezen is dat Nederlanders een stuk slimmer zijn dan Belgen.
30 miljoen euro dat is rijkelijk meer dan duizend miljoen Belgische frank.
Dat is dan nog niet eens alles, het personeel zal bestaan uit Nederlanders!
België creëert jobs!
Oeps foutje, gemist van bevolking.

Sigmund

Klik op de strip om te vergroten.

woensdag 14 oktober 2009

Detectie


Op de luchthaven van Manchester is de nieuwe 'Rapiscan Secure 1000' geïntroduceerd. Het veiligheidspersoneel zal met deze scanner onmiddellijk verborgen wapens en explosieven kunnen opmerken. Maar dat is niet alles wat ze zullen zien: borstvergrotingen, piercings en zelfs een duidelijk beeld van de geslachtsorganen zijn zichtbaar.

Interessant artikel

Klikje op:
Tieners verkopen hun lichaam voor belkrediet - België - nieuws - Knack.be

Interessant interview met dhr De Waele die bijkomende opleidingen volgde bij het FBI.

Peter De Waele is diensthoofd van de cel pedofilie bij de federale gerechtelijk politie in Brussel.
Afbeelding: Gottfried Helwein.

Blijven spelen


Moordenaar wint lotto vanuit gevangenis
08/10/2009
Een Egyptische man die vastzat voor moord heeft enkele maanden geleden vanuit zijn cel de loterij in zijn land gewonnen.
Donderdag komt hij vrij en krijgt hij de cheque van 1 miljoen Egyptische pond (125.000 euro), melden lokale media.
Emad Atnas kreeg een celstraf van twintig jaar omdat hij enkele dagen voor zijn huwelijk zijn schoonmoeder vermoordde.
Drie jaar geleden opende zijn vader voor hem de '100-Egyptische-pond-bankrekening', waardoor hij automatisch meespeelde in de loterij van de bank, in de hoop dat zijn zoon tegen zijn vrijlating wat geld zou hebben gewonnen.
Toen Atnas enkele maanden geleden inderdaad won, kon de bank aanvankelijk zijn adres niet vinden.
Na het nodige speurwerk wisten ze Atnas' vader te lokaliseren. Die vertelde dat zijn zoon achter tralies zat en op 8 oktober zou vrijkomen.

dinsdag 13 oktober 2009

Een van de grootste Belgische wielertalenten ooit.


Frank Vandenbroucke werd maandag dood teruggevonden in een hotel in Senegal. - © Belga
De wielerwereld reageert geschokt op het overlijden van Frank Vandenbroucke. "Zijn palmares had een pak groter moeten zijn", is een van de vele reacties.

Risicovol beroep!

DOORNIK - Het personeel van de gevangenis in Doornik heeft dinsdag het werk neergelegd, nadat vijf cipiers dinsdagochtend het slachtoffer werden van agressie.
Een van de bewakers werd met een schaar geraakt aan de keel.
De gewelddadige gedetineerde zal worden overgebracht naar de gevangenis van Lantin. De staking duurt tot donderdag.
Een onderzoek moet uitwijzen hoe de gevangene in het bezit van een schaar kon komen.

Het slachtoffer werd met een snee in de hals overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.
Vier andere cipiers moesten tussenbeide komen om de gedetineerde te overmeesteren.
Ook zij raakten lichtgewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis, aldus Madeleine Den Haerynck, de directrice van de gevangenis van Doornik.
Als gevolg van de agressie gingen de cipiers dinsdagnamiddag om 17 uur over tot een staking.
Vrijdag is een bijeenkomst gepland tussen de vakbonden en de directie om de veiligheid van het personeel te bespreken.

Positief, het werd tijd!


België mag recidiverende pedofiel interneren.
Het interneren van een recidiverende pedofiel na afloop van zijn gevangenisstraf is gerechtvaardigd als hij als gevaarlijk voor de maatschappij kan worden beschouwd. Dat oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dinsdag in een arrest waarmee het de Belgische overheid in het gelijk stelt.
Het was de 63-jarige veroordeelde pedofiel Georges De Schepper die naar het Hof was gestapt. Sinds 1970 is hij al acht keer veroordeeld voor feiten van pedofilie, verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. Op de laatste dag van zijn laatste gevangenisstraf, 9 oktober 2006, besliste toenmalig minister van Justitie Laurette Onkelinx hem niet te laten gaan, maar te interneren. Zijn vrijlating zou een gevaar voor de maatschappij betekenen, luidde het.
Justitie motiveerde deze beslissing door te wijzen op het niet bestaan van een instelling die aangepast is aan de opvang van een man die schuldig is aan verschillende zedenfeiten met minderjarigen, gekenmerkt wordt door "zwaar afwijkend seksueel gedrag", een alcoholprobleem heeft, de door hem begane feiten voortdurend minimaliseert en een totaal gebrek aan schuldgevoel etaleert.
In hun arrest wijzen de rechters van het Hof erop dat het Belgische gerecht verschillende vruchteloze pogingen ondernam om De Schepper in een psychiatrische instelling te plaatsen. Een poging tot therapie in de gevangenis leverde niet de verhoopte resultaten op.
Volgens het Europees Hof is de internering van De Schepper gerechtvaardigd door de noodzaak de maatschappij te beschermen, terwijl het voor de gecontacteerde instellingen onmogelijk was een geschikte therapie te vinden voor de man.
"Deze vaststelling ontslaat de overheid niet van haar verplichting om alle gepaste maatregelen te nemen om, in een nabije toekomst, een openbare of privé-instelling te vinden die dit soort gevallen kan behandelen", besluit het Hof in zijn arrest.
bvb (belga)

maandag 12 oktober 2009

Bescherming van pedofiele netwerken.

Pedofilienetwerken met ‘hooggeplaatsten’ bestaan wel degelijk. De netwerken bestaan in verscheidene landen en verrichten gelijkaardige gruweldaden. We behandelen in onderstaand artikel achtereenvolgens België, Australië en de Verenigde Staten. Maar pedofielen in hoge plaatsen zijn evengoed in Frankrijk, Groot-Brittannië of Portugal actief. Een gemeenschappelijk kenmerk is dat de schuldigen de doofpot in stand kunnen houden dankzij gecorrumpeerde inlichtingendiensten.
België:
De verdwijning van Stacy en Nathalie op 9 juni 2006 herinnert ons pijnlijk aan het pedofiliehoofdstuk in België. Amper twee maand geleden, op 16 april, kwam Michel Nihoul vrij onder voorwaardelijke invrijheidstelling. Het lijkt wel alsof de kindontvoerders sinds de vrijlating van Nihoul nieuwe moed hebben verzameld en ons willen herinneren aan hun invloed. Het is onwaarschijnlijk dat Stacy en Nathalie levend terug zullen gevonden worden. Andere meisjes zoals Estelle blijven vermist. Slachtoffers van pedofilienetwerken zijn overgeleverd aan de zielloosheid van hun misbruikers, vooral als ons gerechtelijk apparaat zelf moreel en sexueel corrupt blijkt.
In augustus 1996 slaagt onderzoeksrechter Jean Marc Connerotte er op heroïsche wijze in uit de kelder van Marc Dutroux twee ontvoerde kinderen te bevrijden. Connerotte volgt in zijn onderzoek de piste van de netwerken. Hij wil uitstrijkjes en DNA van de lijken van de vermoorde kinderen analyseren. Zijn superieuren laten dat echter niet toe: Connerotte wordt omwille van een futiliteit van het onderzoek gehaald en vervangen door een debutant. Niet het pedofiel netwerk rond Nihoul, maar Marc Dutroux moet de focus worden van het onderzoek.
Dat het pedofilieproces absoluut de piste van de netwerken niet mocht inslaan, wordt duidelijk wanneer verscheidene cruciale getuigen in de aanloop naar de rechtszaak in vreemde omstandigheden om het leven komen.

In chronologische volgorde:
Francois Reyskens: zei begin juli 1995 informatie te hebben over de verdwijning van Julie en Mélissa. Nog voor hij het politiestation kon bereiken werd hij door een trein overreden.
Bruno Tagliaferro, een ijzerventer uit Charleroi en kennis van Dutroux, liet weten dat hij info kon verschaffen over de auto waarin Julie en Mélissa werden ontvoerd. Hij zei ook een lijst te bezitten van namen die met Dutroux verbonden waren. Hij werd op 5 november 1995 dood aangetroffen, schijnbaar na een hartstilstand.
Zijn vrouw Fabienne Jaupart kon dat moeilijk geloven en zocht een secundaire lijkschouwing. Bloedstalen zouden hebben aangetoond dat haar man vergiftigd werd. Kort daarop werd ook zij echter dood aangetroffen, half verbrand achtergelaten op een nasmeulende matras. Op de matras werden sporen van een brandversneller gevonden.
Het essentiële spoor van de autozwendel wordt verder efficiënt van het proces afgesplitst door algemeen openbaar aanklager Anne Thilly. Die heeft er veel voor over om het proces te dwarsbomen.
Simon Poncelet, politiespeurder naar dezelfde autozwendelpiste werd op 22 januari 1996 neergeschoten. Vader Poncelet benadrukt dat hij in de moord op zijn zoon een verband ziet met het Dutroux-proces.
Brigitte Jennart, tandarts van Michel Nihoul en diens vrouw Anne Bouty, pleegt zogezegd zelfmoord op 5 april 1998. Jennart is wellicht de belangrijkste omgekomen getuige. Ze wist dat het paar-Nihoul een zwendel onderhield met Afrikaanse vluchtelingen waarin pedofilie een sleutelrol speelde.
Anna Konjevoda meldt zich in 1996 tijdens de opsporing van de meisjes telefonisch aan als getuige. De vrouw weet meer over het verband tussen de ontvoeringen van de kinderen en de autozwendel in Charleroi. Op 7 april 1998 wordt ze uit het kanaal van Luik gevist. Een autopsie wijst uit dat ze door wurging is omgekomen.
Guy Goebels, politiespeurder naar de verdwijning van Julie en Mélissa pleegt met zijn dienstwapen op 25 augustus 1995 officiëel zelfmoord. De ouders van de meisjes kenden de speurder goed en achtten moord waarschijnlijker.
Jean Marc Houdmont, kennis van Dutroux, sterft op 25 februari 1997 in een auto-ongeluk, terwijl hij op weg was naar Namen om zijn getuigenis over Dutroux af te leggen.
Het merendeel van bovenstaande getuigen belde zijn of haar belangrijke nieuws door aan de rijkswacht of de rechtbank alvorens kort daarop het leven te laten. De opzettelijk gebrekkige mate waarin het onderzoek naar deze sterfgevallen werd behandeld, en de vrijwel volledige mediastilte over deze overleden getuigen, is veelzeggend.
Een gebroken Jean-Marc Connerotte vatte het tijdens zijn verschijning op het Dutroux-proces goed samen: dat nog nooit zo veel energie werd verspild aan het tegenhouden van een onderzoek. Hijzelf kreeg van politie te horen dat er huurcontracten klaar lagen om indien nodig de magistraten uit te schakelen. Connerotte zelf moest getransporteerd worden in een kogelvrije auto. Nihoul genoot volgens hem dan weer van een zekere onaantastbaarheid.

De cover up wordt bevestigd door een getuigenis van een bekend slachtoffer van de pedofilenetwerken. Tijdens de arrestatie van Dutroux herkent pedofilieslachtoffer Regina Louf op de televisie Michel Nihoul als één van de kinderbeulen die ze over haar heen kreeg.Volgens haar had Nihoul een centrale rol in het organiseren van de Roze Balletten: bijeenkomsten in de jaren ‘80 waarin minderjarige meisjes door verscheidene heren gruwelijk werden misbruikt. Ze getuigt dat Michel Nihoul samen met Anne Bouty in 1984 de rituele moordenaars waren van een ander slachtoffer, Christine Van Hees. Ze beschrijft alle details van de moord exact zoals de onderzoekers die hadden uitgepluisd. Regina kende ook de slachtoffers van het netwerk Carine Dellaert en Catherine De Cuyper en verscheidene andere vermoorde meisjes.
Regina herkende tijdens haar mishandeling bekende politici; ze vernoemt hooggeplaatste rechters, politieofficieren en zakenlui. De ondervragingen van Regina en van andere pedofilieslachtoffers X2 en X3 brengen namen naar boven als Paul Van den Boeynants, Maurice Lippens, Melchior Wathelet, Wilfried Martens, leden van het koningshuis en verscheidene andere ‘notabelen’. De originele (schokkende) politieverhoren van Regina als getuige X1 (pp. 8 tot 1083), alsook die van X2 (pp.1083 tot 1100) en X3 (pp.1100 tot 1105), incusief de namen van de deelnemers en hun perversies, zijn uitgelekt op het internet.

Michel Nihoul rolde tijdens het onderzoek enkele keren zijn spierballen en vernoemde inderdaad Paul Van den Boeynants. Nihoul was ooit diens campagnefinancier en hield zich op in dezelfde neofascistische milieus rond het CEPIC, de extreem-rechtse vleugel van de Waalse christelijke partij.
Dat de notabelen met hun naam genoemd worden als aanwezigen op de seksfuiven betekent niet dat al deze mannen wrede pedofielen zijn. Sommigen kunnen door Nihoul met valse beloften in de val gelokt geweest zijn om vervolgens met minderjarigen op compromitterende foto’s of video’s te belanden. De chantagetactiek van Nihoul was inherent aan zijn organisatie en was lucratief. Aan buitenlandse media zoals der Spiegel en Canal+ trachtte Nihoul meermaals de verkoop van compromitterende foto’s te regelen om zo zijn woorden kracht bij te zetten.

Indien Nihoul inderdaad dergelijk materiaal bezat, valt het te begrijpen waarom de netwerkpiste rondom zijn persoon in de pan werd gesmoord; men heeft zijn chantagespel meegespeeld.
Dat valt echter onmogelijk goed te keuren: de verdwijning van weer twee nieuwe meisjes in Luik indiceert wellicht dat de pedofilienetwerken onverminderd hun misdaden voortzetten. Het is raadzaam dat heren die van dergelijke perversies genieten in eigen hart kijken en beseffen dat ze fout zijn.
Australië:
Dat geldt ook voor pedofielen aan de andere kant van de werld. Dr. Reina Michelson is de directeur van het Child Sexual Abuse Prevention Program (CSAPP) in Victoria, zuid-Australië en sinds decennia bekroond voorvechtster van kinderrechten over de hele wereld. Haar verhaal begint in 1995 wanneer ze de alarmbel rinkelt over pedofilienetwerken die worden gerund vanuit een kostschool in Victoria en een dagopvangcentrum in Melbourne. Geen van deze zaken wordt opgehelderd. Sindsdien ontmoet Dr. Michelson regelmatig gelijkaardige slachtoffers die getuigen van sadistische praktijken met kinderen van 2 tot 14 jaar, tot en met het onderwijl draaien van pedofiele pornofilms en zelfs het vermoorden van kinderen. Dit onrecht stamt reeds uit de jaren ‘80 en duurt ongestraft voort.
Mediamagnaten, zakenlui tot en met verscheidene politici worden door pedofilieslachtoffers bij naam genoemd als deelnemers aan de wanpraktijken. Niemand wordt vervolgd. De cover up in Australië is dan ook extensief:
De zaak in verband met een kinderopvangcentrum in Mornington, met kindermisbruik op minstens 19 jonge kinderen, wordt door de politie van Victoria totaal verwaarloosd. Noch de ouders, noch de slachtoffers worden zelfs maar één keer door de instanties verhoord.
De klacht in april 2002 tegen een mediamagnaat uit Melbourne die een 3 jaar oude jongen herhaaldelijk verkrachtte — misbruik dat werd geconfirmeerd door het Royal Children’s Hospital’s Gatehouse Centre — wordt twee dagen later al geseponeerd.
De klacht in maart 2004 van een pedofilieslachtoffer uit de jaren ‘80 tegen een bekende TV-persoonlijkheid wordt door de politie van Victoria later in het jaar kortweg vernietigd.
Een pedofiele onderwijzer in Melbourne geeft nog steeds les in het secundair onderwijs. Hij werd nooit verhoord of gestraft.
De doofpotoperatie van het Australisch pedofilienetwerk heeft alles te maken met de medeplichtigheid van de veiligheidsdiensten. Verscheidene slachtoffers getuigen dat ze bij bepaalde gelegenheden door politieofficieren zelf werden misbruikt. Hetzelfde staat te lezen in een brief naar het CSAPP uit april 2004 van een vrouw die getuigt hoe hooggeplaatste politieambtenaren in Victoria van de lokale kinderprostitutie gebruik maakten. Deze vrouw wordt door politiepatrouilles geïntimideerd en vreest ‘gezelfmoord’ te zullen worden. Ook Dr. Michelson wordt niet gespaard: bij haar werd ingebroken, een familielid werd bedreigd en zijzelf is regelmatig het voorwerp van intimidaties.
We herkennen hetzelfde fenomeen in België: Marie-France Botte, een internationaal befaamde Waalse kinderrechtenactiviste, en fervent aanklaagster van pedofilienetwerken, spreekt in augustus 1996 van bescherming van hooggeplaatste pedofielen. Haar vereniging wordt voortdurend ondermijnd en moet uiteindelijk de deuren sluiten. Ze trachtte zich eind 1998 zogezegd te zelfmoorden door een brandend middel in te slikken .Gina Pardaens, Vlaamse kinderrechtenactiviste, komt om bij een verkeersongeval in november 1998. Ze onderzocht de verdwijning van kinderen binnen een pedofilienetwerk en was net voor haar dood op informatie gestoten in verband met het netwerk van Nihoul. Voor haar ongeval werd ze bij herhaling geïntimideerd via telefoon en op de openbare weg.
Dat zelfs kinderrechtenactivisten door corrupte veiligheidsdiensten het leven riskeren, is eigenlijk te gek voor woorden. Het is nochtans wat we aan beide kanten van de wereld constateren. Vermoedelijk bevindt de kern van het kwaad zich in de Verenigde Staten. Want wat daar gebeurd is in de jaren ‘80, vertoont opmerkelijke analogieën met de schandalen in andere landen.
Verenigde Staten:
Paul Bonacci klaagt in 1999 een reeks notabelen aan in Nebraska voor het misbruik dat hij tijdens de jaren ‘80 als pedofilieslachtoffer onderging. Hij beschuldigt met naam genoemde vooraanstaanden uit het politieapparaat, de zakenwereld, de media, de kerk en de plaatselijke school voor weeskinderen. De zwarte Republikein Larry King, manager van het Community Federal Credit Union in de stad Franklin, zal veroordeeld worden tot het betalen van één miljoen dollar schadevergoeding.
Dit proces, net zoals in België en Australië, toont aan hoeveel vertegenwoordigers van de staatsstructuur aan het kindermisbruik deelnemen. Een terugkerend thema is blijkbaar ook het profiteren van scholen, opvangcentra en weeshuizen om kinderen te ronselen, en dat kinderen vanaf jonge leeftijd worden ‘geconditioneerd’ om het misbruik als normaal te beschouwen.
Het proces in Nebraska doet oude wonden openrijten. Een onderzoek van het onderzoekscomité in Franklin toont aan dat het kindermisbruik er dateert van 1984 en waarschijnlijk zelfs van vroeger. Lisa, een meisje uit Franklin dat op haar veertiende in dit pedofilienetwerk werd geduwd, ondergaat een FBI-leugendetectortest, omdat haar getuigenis zo schokkend is. Ze vertelt dat ze als veertienjarige samen met minderjarige jongens door hoger vermelde Larry King naar een seksfeest in Chicago werd getransporteerd, en daar onder meer toenmalig presidentskandidaat en CIA-directeur George H.W. Bush herkende. Dat staat onder andere te lezen in een befaamde biografie over de president. De leugendetectortest wijst uit dat Lisa de waarheid spreekt.
Eerdere onderzoeksartikels uit de New York Times van 15 en 22 december 1988 doen uit de doeken dat minderjarigen van Franklin tot in Washington sinds jaren verplicht werden sadistisch getinte seksuele diensten te verlenen aan vooraanstaande pedofielen. Op 29 juni 1989 verschijnt een artikel in de Washington Times getiteld (mijn vertaling, nvda): “Onderzoek naar Homoseksuele Prostitutie strikt VIPs rond Reagan, Bush”. In het artikel stond te lezen dat jonge prostituees waren meegevoerd tot in het Witte Huis en misbruikt werden tijdens perverse feestjes met de meest hooggeplaatste politici, militairen, en zakenlui. Craig J. Spence, een homoseksuele Republikeinse lobbyist, had daarbij minstens bij één gelegenheid minderjarigen in het Witte Huis binnengeloodst.
Craig Spence is een spilfiguur in de seksschandalen rond Washington. Het is een Amerikaanse versie van Michel Nihoul. Hij organiseerde elitaire seksfuiven in zijn eigen buitenverblijf waarbij tal van hooggeplaatste deelnemers discreet werden gefilmd en de videotapes werden bewaard. Zoveel blijkt uit een Washington Times follow-up artikel van 30 juni 1989.Craig Spence zou tot een vriend gezegd hebben (mijn vertaling, nvda): “Ik heb jongens en meisjes nodig voor mijn feestjes met regeringsleden, hooggeplaatste zakenlieden, andere individuen, al wat zich aandient.”Interessant is dat de chantagepraktijk volgens Spence een langdurige CIA-operatie was waarbij call boys en minderjarigen systematisch geronseld werden om vervolgens in compromitterende feestjes met binnen- en buitenlandse gasten te figureren.De lobbyist annex pooier liet daarbij verstaan dat hij uiteindelijk wellicht door de CIA zou verraden worden en zou omkomen in een schijnzelfmoord. Hetgeen ook gebeurde.
Synthese:
Uit getuigenissen van pedofilieslachtoffers aan beide kanten van de oceaan blijkt dat de georganiseerde seksuele wandaden vaak van een onvermoede perversie zijn — de details hebben we in bovenstaand artikel uit goede smaak weggelaten. De betrokkenen geven zich over aan verkrachtingen, marteldaden en zelfs vermoorden van jonge mensen. De taferelen worden soms gefilmd in zogeheten snuff movies. Er zijn satanische rituelen mee gemoeid.
Het ontstellende is niet enkel dat dit soort ziekelijkheden werkelijk gebeurt, maar dat er vaak een goed geoliede organisatie achter schuil gaat. De chantagepraktijk, maar ook het succes van de doofpotoperatie wijzen uit wie de ruggegraat van deze organisatie vormt. De bovenstaande gevallen in België, Australië, en de Verenigde Staten tonen aan hoe pedofilieslachtoffers en kinderrechtenactivisten worden geïntimideerd en bedreigd op een systematische en deskundige wijze. Indien chantage of bedreiging niet succesvol zijn, worden zwaardere middelen ingezet.
Corrupte veiligheids- en inlichtingendiensten houden pedofiele netwerken de hand boven het hoofd, in opdracht van hooggeplaatsten die blijkbaar menen dat ze boven de wet staan, en dat het volk slechts een voedselbron is voor hun machtsappetijt — inclusief op seksueel vlak.


Bescherming van pedofiele netwerken. Auteur: Thomas Deflo
Lees meer: thomasdeflo.wordpress.com
Het geschreven stuk is uiteraard al een paar jaar oud maar daarom niet minder actueel. (S.)

zondag 11 oktober 2009


Marktonderzoek.


In een marktonderzoek van de firma Dove (douchecrème), waren Marokkanen de grootste groep die aangaf seks in de douche te hebben gehad.
96% van de Marokkanen gaf toe dat ze genoten hadden van seks in de douche.
De andere 4% hadden nog niet in de gevangenis gezeten.

zaterdag 10 oktober 2009

Zakkenrollers


Wij geven u enkele tips om te verhinderen dat u zich uw portefeuille laat ontfutselen door handige zakkenrollers.
Houd uw handtas dicht tegen u aan, met de sluiting aan de binnenzijde. Houd ook de schouderriem stevig vast, zodat die niet kan worden doorgeknipt.
Vermijd rugzakken: hoewel die erg praktisch zijn, zijn ze erg ‘toegankelijk’ voor gauwdieven, omdat de opening op uw rug zit...
Uw portefeuille zit veiliger in de binnenzak van een vest of in de voorste zak van uw broek, dan in uw achterzak (vooral als die, zoals bij een jeans, niet afsluitbaar is)
Neem niet meer cash geld mee dan u nodig heeft en als u uw portefeuille moet bovenhalen om te betalen, doe dat dan discreet. Zo vermijdt u dat omstaanders zien hoeveel geld u op zak heeft.
Als u om een welbepaalde reden toch een grote hoeveelheid geld meeneemt, verdeel het dan over verschillende plaatsen: tas, portefeuille, in verschillende gesloten zakken,...
Op vakantie doet u er goed aan uw kredietkaart en cash geld niet op dezelfde plaats te bewaren. U kunt ook een heupzakje gebruiken dat u onder uw T-shirt draagt.
Houd uw handen in uw zakken wanneer u zich in een grote menigte bevindt. Dan kunnen zakkenrollers er niet meer bij...
En bewaar in geen geval de geheime codes van uw bankkaarten in uw portefeuille.
Statistieken tonen aan dat vrouwen vaker het slachtoffer zijn van gauwdieven dan mannen. Zij moeten dus nog meer opletten...
Welke trucs gebruiken ze?
In zekere zin is zakkenrollen, net als goochelen, een vorm van kunst. Maar welke trucs gebruiken de dieven zoal?
Paniek zaaien: als u in een menigte "Houd de dief!" hoort roepen, tast u instinctief naar uw portefeuille. Maar zo weet de gauwdief meteen waar u uw geld bewaart...
Een incident veroorzaken: de persoon voor u struikelt en laat al zijn pakjes vallen... een reiziger mist een trede bij het uitstappen van een bus of een trein... Twee typische gevallen die u uit evenwicht brengen. Een moment van onachtzaamheid waarvan de zakkenroller handig gebruikmaakt om zijn slag te slaan. De persoon die het zogenaamde 'incident' veroorzaakte, is natuurlijk een handlanger!
Ruzie of twist: soms wordt een ruzie uitgelokt om een diefstal te maskeren. Er ontstaat dan verwarring waardoor de waakzaamheid van de omstaanders afneemt.
Iets morsen: een voorbijganger morst in al zijn haast een ijsje of een kop koffie op u... Nog steeds gehaast, verontschuldigt de persoon zich en tracht hij ‘de schade te beperken’. Maar intussen is hij wel er wel met uw portefeuille vandoor. De snelle poging van de dief om ‘u weer wat te fatsoeneren’ heeft de diefstal gemaskeerd.
Copyright © netto.be

vrijdag 9 oktober 2009

Wat een verhaal!


Dank aan HDW en KT

Origineel



Een foto van vogels die op elektriciteitskabels zitten is een eigen leven gaan leiden.
Ene Jarbas Agnelli zag er namelijk noten op een notenbalk in en zocht vervolgens uit welk lied de vogels hadden gecreëerd.
Het resultaat mag er best wezen.

donderdag 8 oktober 2009

Eén op vier mensen is moslim...


Van de totale wereldbevolking (6,8 miljard) zijn 1,57 miljard mensen moslim.
De statistieken komen van het Pew Forum, dat ook berekende dat Duitsland meer moslims
(4 miljoen) telt dan Libanon en meer dan Noord- en Zuid-Amerika tesamen.
In Europa is ongeveer vijf procent (38 miljoen mensen) aanhanger van de Islam.
Er leven ook meer moslims in Azië dan in het Midden-Oosten.
Tot nog toe liepen de schattingen van het aantal moslims in de wereld sterk uiteen: van één tot 1,8 miljard.
Het verslag van het Pew Forum on Religion and Public Life, dat vandaag bekendgemaakt werd, heeft nu reële cijfers.
De Islam is de tweede godsdienst in de wereld na het Christendom, dat ongeveer 2,2 miljard volgelingen heeft.
Meteen wordt ook het cliché ontkracht dat alle Arabieren moslims zijn en vice versa.
China telt meer moslims dan Syrië, Rusland meer dan Jordanië en Libië tezamen, Ethiopië zoveel als Afghanistan, en Duitsland dus meer dan Libanon.
Het hart van de moslimwereld mag dan wel in het Midden-Oosten kloppen, het grootste aantal Islamaanhangers vind je in Azië.
Meer dan 60 procent van de totale moslimbevolking woont in Azië, 20 procent in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, 15 procent in de rest van Afrika, 2,4 procent in Europa en amper 0,3 procent in de Verenigde Staten.
317 miljoen moslims wonen in een land waar de Islam niet de grootste godsdienst is.
Zo bijvoorbeeld in India dat 161 miljoen moslims huisvest, Ethiopië 28 miljoen, China 22 miljoen, Rusland 16 miljoen en Tanzania 13 miljoen.
In vele van die landen zijn er spanningen en komt er zelfs bloedvergieten aan te pas. (jv)

maandag 5 oktober 2009

Klassenjustitie...!? Oordeel zelf.


Polanski: groot kunstenaar, toch een boef !
Het leek wel alsof hij overleden was, zoveel lovende woorden werden er de afgelopen week aan Roman Polanski gewijd.
In
NOVA bijvoorbeeld draafde een deftige dame van NRC Handelsblad op om te vertellen dat de regisseur zeker wel twaalf goede films op zijn naam had staan.
Deze constatering doet er momenteel echter helemaal niet toe.

Waar het om gaat, is dat hij zich in 1977 heeft vergrepen aan een dertienjarig meisje.
Vorige week zaterdag werd hij in Zwitserland
opgepakt.
Intellectuele en artistieke types schoten de regisseur te hulp. Heel bekrompen vonden ze die arrestatie door dat gekke Zwitserland.
Ze zijn daar dol op koekoeksklokken, maar van Echte Kunst snappen ze niks.
De achterliggende gedachte is dat kunstenaars een bijzonder mensensoort vormen met bijzondere privileges.

Zo krijgen we een vreemde vorm van klassenjustitie, in strijd met een belangrijk uitgangspunt van de rechtsstaat: voor de wet is iedereen gelijk.
Roman Polanski heeft iets gruwelijks gedaan en moet daarvoor gestraft worden.

Beter laat dan nooit. Dat hij een meesterwerk als Chinatown heeft gemaakt, doet totaal niet ter zake.
Door
Gerry van der List
Graag jullie mening op reacties.S.

Test


This is a story about a girl.
While at the funeral of her own mother, she met a guy whom she did not know.
She thought this guy was amazing, so much the dream guy that she was searching for that she fell in love with him immediately.
However, she never asked for his name or number and afterward could not find anyone who knew who he was.
A few days later the girl killed her own sister.
Question: Why did she kill her sister?
First, find your own answer to this question.
Then, check out below for the answer.

Answer: She reasoned that if the guy appeared at her mother's funeral, then he might appear another family funeral.
If you answered this correctly, you think like a psychopath.
This was a test by a famous American psychologist used to test if one has the same mentality as a killer.
Many arrested serial killers took part in this test and answered correctly.
If you didn't answer the question correctly, good for you.
If you got the answer correct, please let me know so I can take you off my e-mail list.

vrijdag 2 oktober 2009

Prachtig gedicht...


ik zal voor jou elke vrouw verlaten
al wat roerend is verkopen
elke reis uitstellen
.
de dag dat ik het huis niet meer uitkom
buren noch planten groet
en de wereld plooit en zich begraaft
in eigen wetenschap
.
ridders op tv hun zwaarden smelten
en de atoombom
niet op Hirochima is gegooid
.
dan zal ik voor jou
elke vrouw verlaten
en alleen nog voedsel zijn
voor de drie katten
die namen dragen
en met honden dansen
's avonds als de mist
de dingen hun juwelen steelt
.
ik zal mijn koffers pakken
en mezelf verstoppen
tussen hemden en sokken
.
ik zal zijn:
hemden en sokken
verstopt in een koffer
en de trein naar Oostende nemen

.
Eric Rosseel