zondag 25 oktober 2009

Justitie volgen en je hebt spectakel...

Vijf jaar na zijn vrijlating zit Danny Vanhamel (53), de ontvoerder van Anthony De Clerck, weer achter de tralies.
Hij werd vrijdag opgepakt, nadat hij enkele dagen eerder in de Hasseltse gevangenis op bezoek was geweest bij Carl De Schutter. Dat meldt de VRT.
Vanhamel werd vrijdag opgepakt en overgebracht naar de gevangenis van Hasselt. "Wegens het niet naleven van de voorwaarde geen contact te hebben met gedetineerden", bevestigt een goedgeplaatste bron bij justitie.
Vanhamel bracht een bezoek aan De Schutter, veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op veearts Karel Van Noppen. Vanhamel wist dat De Schutter dringend werk moest vinden om kans te maken op een voorwaardelijke invrijheidstelling. Maar uit eigen ervaring wist hij ook goed genoeg wat een moeilijke opdracht dat was. En dus wilde hij naar eigen zeggen alleen maar helpen. Sinds zijn vrijlating werkt Vanhamel als vrachtwagenchauffeur in een bedrijf in Houthalen. "En aanwervingen behoren nu eenmaal tot mijn takenpakket", zei hij enkele dagen geleden nog toen hem om een reactie werd gevraagd.
Volgens Vanhamel was zijn gesprek met De Schutter een "sollicitatiegesprek", waarvoor de gevangenisdirectie toelating gaf. Maar die toelating zou nu in twijfel worden getrokken, waardoor hij de voorwaarde voor zijn vrijlating met de voeten trad. (belga/jv)
25/10/09


Hoe is het mogelijk?
Het is de directie van de gevangenis die verantwoordelijk is voor wie bij wie op bezoek gaat!

Vanhamel is voorwaardelijk vrij, wat me dunkt normaal is als je ziet hoeveel mensen met bloed aan hun handen na een kortere termijn van een voorwaardelijke vrijheid genieten.
De man werkt en bovendien zijn de ouders van de ontvoerde ook vrij, nochtans zijn er genoeg redenen om daar eens een grondig onderzoek naar te doen.(geld opent deuren)
Niet Vanhamel ging in de fout maar justitie en op de eerste plaats de directie.
Natuurlijk weet Vanhamel dat hij geen contact mag hebben met gedetineerden, maar als zelfs de directie het blijkbaar niet weet kun je verwachten dat hij het eveneens 'vergeten' was.

Geen opmerkingen: