zondag 15 maart 2009

Ontsnapping!

Drie gevangenen ontsnapt uit gevangenis Itter
15/03/2009 10:53

Drie gedetineerden zijn zondag rond 9.10 uur te voet ontsnapt uit de gevangenis van het Waals-Brabantse Itter. Tijdens de ontsnapping raakte een kwartierchef gewond, aldus een vakbondsvertegenwoordiger van de gevangenis.

De drie zouden hun slag geslagen hebben tijdens de wandeling op de binnenplaats. Toen de gevangenen werden opgeroepen om terug naar binnen te gaan, haalden de drie messen boven. Ze zouden de kwartierchef gegijzeld hebben. De kwartierchef raakte gewond aan de keel en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Op de parkeerplaats van de gevangenis, zouden de drie ontsnapte gevangenen geprobeerd hebben een auto te stelen. Toen dat niet lukte, vluchtten ze te voet door de velden. De politie is een zoekactie gestart. (FUL)

Voor de zoveelste keer stond een ongewapende bambte tegenover 3 met messen gewapende gedetineerden!
Wanneer wordt er eens over de veiligheid van de beambtes nagedacht echt nagedacht, als er iets onherroepelijks gebeurd is?
Als een cipier(zoals de volksmond blijft zeggen)eens een draai om de oren van een gedetineerde geeft schreeuwt het publiek moord en brand: geweld, zinloos geweld!
Paginagroot in de media: Brugse hoge veiligheid is een martelkamp, terwijl de eerste tik er nog moet uitgedeeld worden!
Sta er maar als weerloos ongewapende tegenover mannen die vastbesloten zijn te ontsnappen!
Verbazingwekkend dat er niet meer ontsnappingen gebeuren.

Geen opmerkingen: