donderdag 26 maart 2009

80 cent...


De Vilvoordse stadsontvanger heeft bij het vredegerecht een verzoeningsprocedure gestart om een minnelijke schikking te bekomen over de schuld van 80 eurocent die een inwoner schuldig is omdat hij een factuur voor de kosten van schoolopvang niet volledig betaalde.
Burlesk
In een brief aan schepen van Financiën Corinne Olbrechts vraagt Van Hende, verkozen op een Open Vld-lijst en nu zetelend als onafhankelijke, zich af of het opportuun is om de 80 eurocent, die blijkbaar te weinig ingevuld was op het overschrijvingsformulier, via een procedure bij de vrederechter te innen.
Alleen al de portkosten voor het verzenden van de brief van de stadsontvanger naar de vrederechter vallen immers hoger uit dan de niet-betaalde schuld.
"Dit is ronduit burlesk en heeft met goed bestuur weinig uitstaans."
Opdracht
Olbrechts (Open Vld) bevestigt de procedure bij de vrederechter, maar wijst er in een reactie op dat de stadsontvanger in dergelijke gevallen telkens honderden dossiers tegelijk aan de vrederechter overmaakt en dat het nu eenmaal zijn opdracht is om ervoor te zorgen dat zowel de kleine als de grote schulden aan de stad betaald geraken. (belga/bf)
26/03/09 19u27
Verbaasd dat het gerecht blijft zitten met een achterstand van jaren?

Geen opmerkingen: