dinsdag 31 mei 2011

RIP Hamza

www.facebook.com
13 Years old tortured & killed by Syrian regime. Hamza.Shaheed@gmail.com
Mijn naam was Hamza, ik was een jongen van amper dertien, ze hebben mijn penis afgesneden, ze hebben me gemarteld, nu ben ik dood.
Stop aub dit geweld.

Liga voor Mensenrechten


[Een gedifferentieerde strafuitvoering is de enige juiste aanpak | opniestuk [DETENTIE]]
Een gedifferentieerde strafuitvoering is de enige juiste aanpak
"Ik weet dat de toestand in die negentiende-eeuwse gevangenissen niet goed is. Dat is precies de reden voor het masterplan, dat ik nu bezig ben met acht nieuwe gevangenissen", zei De Clerck.
Minister De Clerck heeft gelijk dat de huidige toestand in de gevangenissen 19 de eeuws is. De oplossing van Minister De Clerck weerspiegelt echter een zelfde 19de eeuwse visie, nl. dat grote inrichtingen een antwoord bieden op het steeds toenemend aantal gedetineerden.
Indien De Clerck de oorzaak van het probleem van overbevolking wil aanpakken moet ingezet worden op de inperking van de instroom. De instroom in gevangenissen wordt ingeperkt door recidive tegen te gaan. En hoe gaan we de recidive tegen? Door een zinvollere strafuitvoering aan te bieden. Vandaag de dag weegt de drang naar uniforme veiligheid op elke poging om de straf zinvol te maken. Gevangenissen hebben daardoor een gevangeniscultuur die haaks staat op begeleiding, ze zijn veel te groot om te kunnen differentiëren. De gelijke behandeling op het vlak van veiligheid en de nadruk op gecontroleerde orde overklassen de noodzakelijke gedifferentieerde begeleiding. Als gevolg daarvan wordt die begeleiding telkens uitgesteld tot na de vrijstelling.
Een zinvolle strafuitvoering veronderstelt nog steeds een vorm van beveiliging, maar zou met die beveiliging niet mogen samenvallen. De nadruk moet liggen op vormen van gedifferentieerde begeleiding noodzakelijk om een echt antwoord te bieden op problemen als agressie, seksuele en relationele moeilijkheden, verslaving en sociale achterstelling. Onze grote inrichtingen laten die gedifferentieerde aanpak moeilijk toe. Bovendien zijn de mastodonte gevangenissen geconcipieerd om aan iedereen dezelfde straf op te leggen, enkel de duur ervan verschilt. Wanneer een rechter een mate van beveiliging verwacht, kan hij niet anders dan die standaard kiezen.
Als de minister slaagt in zijn opzet zitten we nog steeds met gevangenissen die geen soelaas bieden voor de noden op het vlak van een gedifferentieerde begeleiding. We kunnen de druk op de gevangeniscapaciteit op een slimmere manier doen afnemen, door kleinschalige infrastructuur te ontwikkelen die ruimtelijk geïntegreerd is in de samenleving, die beter over de tijd gespreid kan gerealiseerd worden en die wel soelaas biedt voor die noden van (min, meer of erg beveiligde) begeleiding.
Waarom niet een geheel van huizen (met maximum 10 bewoners), waarvan elk type gedifferentieerd wordt op het vlak van beveiliging, op het vlak van mogelijkheden tot begeleiding en op het vlak van mogelijkheden voor de invulling van de straftijd. Zij bevinden zich in de nabijheid van arresthuizen (die een ommuurd ensemble zijn van vijf huizen), of net weg daarvan. Zij bevinden zich in de stad of net weg daarvan.
Het doel kan niet enkel zijn om steeds dezelfde 19de eeuwse gevangenissen bij te bouwen. We moeten inzetten op een zinvollere detentie die enkel kan worden bewerkstelligd door kleinschaligheid en differrentiatie in begeleiding en veiligheid. 

Pony geboren in Leuvense gevangenis...

LEUVEN - Een geboorte in een gevangenis is niet alledaags. Die van een pony nog minder. Maar vorige week was het zover: Shetlandpony Tara beviel in de kinderboerderij van de psychiatrische afdeling van Leuven Hulp van veulentje Esmeralda.
In die boerderij zitten al jaren heel wat kippen en geiten, en is er een moestuin. In het kader van hun therapie, ontfermen geïnterneerden zich erover.

‘Niet iedereen liep warm voor het idee om een pony erbij te halen, maar het duurde niet lang voor de merrie alle harten van het personeel en de geïnterneerden stal. Toen ook nog eens bleek dat Tara drachtig was, was iedereen enthousiast', zegt Paul Dauwe, de directeur van de Leuvense hulpgevangenis.

En vorige week was het dus zover. ‘We hebben Tara tijdig naar de veearts gebracht, en vanaf dan was het spannend afwachten. Bij thuiskomst van merrie en veulen was er een babyborrel voor het personeel en de geïnterneerden. Dan vergeet je toch even dat je achter tralies en versterkte muren zit', zegt Dauwe. 




zondag 29 mei 2011

Chanson Dominique nique version DSK / Strauss-Kahn

Lene Lovich - Lucky Number

Beruchte cybercrimineel Michel Hoff overleden



Pedofielenwebsite Martijn maakt bekend dat één van haar prominente leden, Michel Hoff uit Haarlem, na een ziekbed op 25 mei is overleden aan de gevolgen van kanker.  De excentrieke Michel Hoff voerde op het internet onder de naam De Nieuwe Hilterman (DNH) allerlei campagnes ter promotie van pedoseksualiteit en tegen zogenoemde pedojagers. Jarenlang wonend in een tentje en vanuit internetcafés wist Michel Hoff het landelijke nieuws te halen door foto’s van prinses Amalia op een pedofielenforum te plaatsen en allerlei politieke figuren te bedreigen. In 2009 werd Michel Hoff door de politierechter wegens bedreiging en opruiing veroordeeld tot twee maanden celstraf, voor de doodsbedreigingen via het internet in de periode 2006 en 2008 van Ernst Hirsch Ballin en Joost Eerdmans.
Michel Hoff schreef in april 2008 op een website voor pedoseksuelen dat hij een ”prijs zette op het hoofd van Hirsch Ballin”, omdat die nieuwe wetgeving had aangekondigd tegen kindermisbruik. In november 2006 had Michel Hoff het op Eerdmans gemunt, omdat die een plan van aanpak presenteerde tegen seksueel misbruik van kinderen. De advocaat van Michel Hoff, mr. B.K.M. Fritz van Kalbfleisch Advocaten, heeft altijd betoogt dat de teksten van Michel Hoff zo extreem waren, dat niemand ze serieus heeft kunnen nemen. Pedovoorman Marthijn Uittenbogaard heeft op zijn YouTube-kanaal een soort van virtuele kapel voor zijn overleden vriend Michel Hoff opgezet. Michaël Maria Hoff is 50 jaar geworden. De zoekmachines en zijn tientallen haatsites zullen hem vooral als een notoire pedoseksuele cybercrimineel herinneren.
Met dank aan Harold, plaats geen foto van Hoff, geen zin telkens op zijn kop te moeten kijken. S.

Lantin...


Ontsnapping Lantin: camera's nemen perfect functie wachttorens over
(Belga) De aanwezigheid van bewakers in de wachttorens van de gevangenis van Lantin zou niets veranderd hebben aan de manier waarop de ontsnapping van een gedetineerde vrijdag is verlopen. Zo luidt de reactie van het Directoraat-Generaal van de Penitentiaire Inrichtingen (DGPI) op vakbondsverklaringen van zaterdag.
De functie van de bewakingstorens in de gevangenissen, niet alleen in Lantin, is grotendeels overgenomen door de moderne technologie van de bewakingscamera's, zegt Laurent Sempot, de woordvoerder van het DGPI, zondag. "Met de camera's in Lantin kon de hele ontsnappingsscène perfect gemonitord worden, zowel binnen als buiten de gevangenismuren. De aanwezigheid van mensen in de torens zou niets veranderd hebben aan de situatie." Volgens Sempot werd de aankomst van de buitenstaanders die de 28-jarige Mohamed El Jabbari hielpen te ontsnappen, volledig op camera vastgelegd. Zodra men via de beelden zag dat die kompanen gemaskerd en gewapend waren, werd er alarm geslagen. "Men heeft via de camera's alles perfect kunnen volgen en men stond voortdurend in contact met de bewakers via walkie-talkie." Nog volgens Sempot is er theoretisch voldoende personeel in Lantin. "Het personeelsbestand is volledig of zo goed als volledig ingevuld. Maar op het terrein is er wel een personeelstekort omdat er veel absenteïsme is." Rond de jaarwisseling was er nog een staking in de gevangenis omwille van personeelsproblemen. Er kwam sindsdien - zoals toen was afgesproken - personeel bij. Aan vakbondszijde wees men er zaterdag op dat de bewakingstorens in Lantin zelden bemand zijn. Nochtans zijn de torens "de ogen" van de gevangenis, omdat ze het mogelijk maken tegelijk te zien wat er zich binnen en buiten de omheining afspeelt, stelde een afgevaardigde van de christelijke vakbond. (VIM)

zaterdag 28 mei 2011

In de gevangenis van Itter heeft het personeel zaterdag kort het werk neergelegd. Het deed dat omdat er vrijdagnacht de auto's van vijf cipiers zijn uitgebrand. Mogelijk was er sprake van brandstichting.
Het parket van Nijvel ging eerst uit van een accidentele oorzaak, meer bepaald een oververhitte batterij die vuur zou hebben gevat.
Na het bestuderen van de camerabeelden volgt men nu voornamelijk de piste van kwaad opzet. In de buurt van de wagens werd er menselijke aanwezigheid vastgesteld.
Het gevangenispersoneel dat om 14u moest beginnen werken, besloot pas ruim een uur later te starten.
De Amerikaanse dichter en songwriter Gil Scott-Heron is op 62-jarige leeftijd overleden. Scott-Heron overleed in een ziekenhuis in zijn thuisstad New York nadat hij ziek was geworden tijdens zijn Europese tournee. De invloed van Scott-Heron op de hedendaagse populaire muziek is enorm. De platen die hij maakte in de jaren zeventig vormden de basis voor wat later hip hop zou worden. Hij werd "the godfather of rap" en de "Black Bob Dylan" genoemd. Gil Scott-Heron stond ook aan de wieg van acid jazz. Ondermeer Kanye West, Mos Def en Dr Dre hebben aangegeven dat Scott-Heron hun grootste bron van inspiratie is.
Wat Scott-Heron begin jaren zeventig opnam, was ongehoord maar stamde wel uit de Afrikaanse orale traditie: sociaal geëngageerde gedichten op kurkdroge ritmes gezet. Daarmee beïnvloedde hij verschillende generaties hiphopartiesten, die hem nog altijd gretig sampelen en citeren.
Zijn teksten waren sterk politiek en getuigden van sympathieën met de Black Power-beweging. Hij is vooral bekend van zijn werken uit de jaren '70 en vroege jaren '80, met name 'The Revolution Will Not Be Televised' van zijn debuutalbum uit 1970.

De in Chicago geboren artiest, de zoon van een Jamaicaanse profvoetballer, de eerste zwarte die ooit bij Celtic Glasgow speelde, werd de 'Godfather of Rap' genoemd voor zijn spoken-word optredens. Scott-Heron bracht meer dan tien albums uit. Hij trad de afgelopen twaalf jaar nog maar sporadisch op en bracht zijn tijd voornamelijk door in drugspanden en gevangenissen. Toch maakte hij begin vorig jaar een opmerkelijke comeback met het album 'I'm New Here', het eerste in zestien jaar. De plaat was volgens muziekcritici één van de beste van 2010.
Gill Scott-Heron overleed gisteren in een ziekenhuis in New York nadat hij ziek werd na na zijn Europese tournee. (lb/mvl)

Che Guevara Memorial video- Gil Scott Heron The Revolution Will Not Be T...

vrijdag 27 mei 2011

Network - Mad as hell

Media...HLN of l'Avenir....

Gevaarlijk individu ontsnapt uit gevangenis Lantin

Uit de gevangenis van Lantin, in de provincie Luik, is deze voormiddag een gevangene ontsnapt die als gevaarlijk wordt beschouwd. Dat werd uit gerechtelijke bron vernomen.
De gevangene was bezig met het onderhoud van een werkplaats. Hij kon aan de aandacht van de cipiers ontsnappen en een binnenplaats bereiken. Met behulp van een touwladder die door kompanen over de muur was gegooid, kon de gevangene ontsnappen. De betrokkenen namen de vlucht met de auto. (belga/sps)


SERAING/LANTIN - Une évasion s'est déroulée ce vendredi matin à la prison de Lantin. 4 hommes armés de kalachnikovs auraient permis la fuite. Une course-poursuite vers Seraing est en cours actuellement pour rattraper les fuyards.

Un détenu, considéré comme dangereux, a réussi à s'évader de la prison de Lantin vendredi matin avec l'aide de complices, a-t-on appris de source judiciaire. Considéré comme très dangereux et très violent, l'individu, qui procédait à l'entretien d'un atelier de la prison, a réussi à fausser compagnie aux gardiens pour se rendre dans une des cours de la prison d'où il a pu rejoindre l'extérieur en utilisant une échelle de corde lancée au-dessus du mur d'enceinte par des complices.
L'évadé, Mohamed El Jabbari, 28 ans, dispose d'un casier judiciaire relativement important pour des vols et autres faits de violence. Il purgeait actuellement une lourde peine.
Le détenu et ses complices ont ensuite pris la fuite en voiture. L'homme a bénéficié du soutien de quatre complices arrivés au abords de la prison à bord de deux véhicules dont les plaques d'immatriculation étaient volées. Les quatre hommes étaient armés de Kalachnikovs et ont tiré plusieurs rafales pour impressionner le personnel de la prison.
Tous les services de police de la région liégeoise effectuent des recherches pour retrouver la piste des fuyards.

Cat mom hugs baby kitten


Moederliefde...

Moeten we dit slikken ? Het failliet van justitie!

Dat straffen tot 3 jaar effectief niet meer worden uitgezeten is een publiek geheim.
Hier en daar eens een uitzondering, iemand in voorlopige hechtenis bvb voor zware feiten.
Daar kan het dat ze de effectieve straf 'activeren'. Of iemand die al eerder zware straffen had gekregen, daar kan het dat ze toch hun straf uitzitten.
Maar de grote groep dus niet. Geen dag. Lezen jullie : geen dag!
En mocht het hierbij blijven. Deze week werd een misdadiger opgepakt voor zware feiten. Hij bleek op 8 januari 6 jaar effectief te hebben gekregen. Hij liep nog rond en kon terug inbreken. Met geweld.  
Dus ook met straffen boven de drie jaar schort er heel wat. Beroep aantekenen bvb, dan kan je twee jaar wachten op een uitspraak van het Hof en word je vaak voor verschillende jaren effectief niet opgesloten.
Ah neen, er komt toch een nieuw proces.
Of rechters die de onmiddellijke aanhouding niet vragen. 5 jaar effectief voor verschillende ramkraken. De dader wandelt de rechtbank doodleuk buiten in afwachting van een gevangenisbriefje.
Vanaf september 2008 zou de strafuitvoeringsrechtbank over elke persoon moeten oordelen. Dus ook onder de drie jaar effectief. Vandeurzen heeft dat al uitgesteld tot september 2012. Dit is compleet onwettelijk. Lezen jullie : TEGEN DE WET!
En nu doet De Clerck daar nog eens een schepje bovenop. We zijn mei 2011 maar vandaag laat hij weten dat ook vanaf september 2012 de strafuitvoeringsrechtbanken nog niet bevoegd zullen zijn over mensen met straffen tot 3 jaar effectief.
Tuurlijk niet.
De gevangenissen zitten overvol. Er ligt nog geen enkele steen van alle gevangenissen dat deze minister beloofde tegen 2012. De gevangenissen zullen met zekerheid niet opengaan voor eind 2013.
Dus kan je niet deze grote groep nog eens bij die anderen steken. Het is nu al onwerkbaar en onverantwoord. Met andere woorden : tot drie jaar effectief betekent wel wat. Google maar eens. 3 jaar effectief voor zware mishandeling van echtgenoot, 2 jaar effectief voor pedofilie, 2 jaar en 8 maanden voor verschillende ramkraken. Ze lopen gewoon vrij rond.
Dit is echt afschuwelijk.
Tegenover rechters.
Tegenover politie.
Tegenover de maatschappij.
Hier zou elke mens op tafel moeten kloppen. Elke jongere die nog maar een fles gooit moet hard worden aangepakt, klinkt het in koor.
Is dat gedrag goed te praten? Helemaal niet.
Maar alle schreeuwers 'sluit de jeugdige amokmakers allemaal op' zouden hier minstens even hard mogen schreeuwen.
Een minister van justtie die zonder schroom maar weer even én voor jaren uitstelt. Tegen de wet handelt.
En weet je waarom? Omdat hij maar al te goed beseft dat rechters van de strafuitvoeringsrechtbank een pedofiel wel zouden opsluiten, een man die zijn vrouw verrot geslagen heeft ook en ook de boef met een pak ramkraken op zijn strafblad.
De minister sluit ze niet op!
Justitiebeleid 2011.
Hoeveel redenen moeten er nog zijn om zijn ontslag te eisen?
SVN

dinsdag 24 mei 2011

L'affaire DSK, je n'y crois pas, Mme Sano Doussou Conde

Affaire-DSK: een ongeluk zit in een klein hoekje...

DSK: Minor pleasure met major consequences
DSK: Minor pleasure met major consequences
De Schotse schrijver Alexander Mc Call Smith schreef over de hond Freddy de la Haye (die opeens zeven puppies had): minor pleasure, major consequences.
Een mooie karakterisering van het geslachtsverschil. Vrouwen weten dat het ongeluk in een klein hoekje zit. Je kijkt iemand iets te diep in de ogen en je hebt een dikke buik. En niet alleen dat, je zit ook nog eens tientallen jaren vast aan een zeurend kind.
Daarom zijn vrouwen voorzichtiger dan mannen. Darwin zag dat als geen ander. Bij elke diersoort zijn de vrouwtjes behoedzamer wanneer het op seks aankomt. Ze lusten er pap van – daar had ik als jonge jongen nooit van durven te dromen – maar ze zijn selectiever.
Het is een van de vele onevenwichtigheden tussen man en vrouw. Man en vrouw zijn fundamenteel ongelijk, zo heb ik altijd geweten – ook omdat ik ben opgegroeid te midden van prostituees. Vrouwen kunnen zwanger worden, mannen niet. Het verstrijken der jaren is voor vrouwen onaangenamer dan voor mannen. En zo kan ik uren doorgaan.
In dat opzicht is de seksaffaire rond Dominique Strauss-Kahn opmerkelijk. Het is een van de weinige momenten dat een minor pleasure voor een man major consequences heeft. En majeur is het. DSK wordt geen president van Frankrijk, is zijn baan kwijt, moet mogelijk vele jaren in de bak zitten, zal zijn aanzien verliezen en wellicht ook zijn vrouw en kinderen.
En waar een vrouw aan een slippertje altijd nog een mooi en lief kind overhoudt, het enige dat DSK resteert, is een goedverkopend boek met een titel als ‘Mijn verblijf op Rikers Island’ of iets dergelijks.
Ik heb geen medelijden met hem, soms moet je als man je slang in je broek houden, zoals Robert de Niro zegt in ‘Meet the parents’, en DSK zal beroemd worden door deze toestand en er ook nog eens een hoop geld aan overhouden, maar het zou best kunnen dat dit een mijlpaal is in de verhouding tussen de geslachten. Een mijlpaal van trente cèntimetres. It is payback time.
Jawel, heren, de wraak van het zwakke geslacht. Hou die slang in uw broek tot het helemaal duidelijk is dat hij gewenst is. En dan nog loert Vrouwe Justitia over uw schouder mee.

Happy birthday Bob Dylan

De ingang van de gevangenis van Brugge. © afp
Boven een deel van de wandelruimten in de Brugse gevangenis zijn onlangs netten gespannen zodat gedetineerden niet langer met behulp van een helikopter kunnen ontsnappen. Eén van de plaatsen die intussen zijn overspannen, is de wandeling van de hoogst beveiligde mannenafdeling. Bijna twee jaar geleden, in augustus 2009, landde in de Brugse gevangenis een gekaapte helikopter en konden enkele gedetineerden ontsnappen.
 
Door de anti-ontsnappingsnetten zal het gevangenisregime van een aantal gedetineerden kunnen veranderen. De grote open ruimte van de mannengevangenis wordt pas dit najaar aangepakt. Daar zullen palen worden geplaatst die met kabels worden verbonden. Dat moet hetzelfde effect hebben als de netten. Er zullen geen helikopters meer kunnen landen. Boven de wandelruimte van de vrouwenafdeling komt voorlopig geen kabelnetwerk. (belga/adb)

vrijdag 20 mei 2011

dinsdag 17 mei 2011

Toeval?

Toeval?

Dominique Strauss-Kahn naar gevangenis van Rikers Island

Strauss-Kahn met zijn advocaat Benjamin Brafman. © ap

Gisteren postte ik een videoclip over... de gevangenis van Rikers Island.


© reuters

Lock-Up : The Prisoners of Rikers Island (1/7)


Via deze video kun je na afloop op volgende delen klikken... dit is deel 1 van 7.

zondag 15 mei 2011

Advocaat verdedigt (bijna) dief die zijn auto stal


BRUSSEL/SINT-PIETERS-WOLUWE/ANDERLECHT - De Brusselse advocaat Georges Nicolis heeft bij toeval ontdekt dat de cliënt die hij moest verdedigen, zijn wagen had gestolen. Het voorval zorgde voor heel wat hilariteit bij zijn confraters.
Georges Nicolis, die voor de Brusselse balie werkt, kreeg vijftien dagen geleden een man over de vloer om met hem te praten over zijn 'kleine probleempjes'. De cliënt kwam om raad vragen over een zaak van internationale autozwendel waarbij gestolen Belgische wagens betrokken zijn.

De advocaat trok naar het Justitiepaleis om daar het volledige dossier bij de griffier in te kijken. De ijverige meester ploos de vijf kartonnen dozen van a tot z uit. Tot zijn grote verbazing ontdekte hij dat er een grijze Volkswagen Sharan op de lijst stond. Net dezelfde die bij hem werd gestolen tijdens de zomer van 2007 in Sint-Pieters-Woluwe. Enig opzoekwerk bracht aan het licht dat het weldegelijk om zijn eigen auto ging.

Advocaat Nicolis, die in Anderlecht woont, was op het moment van de feiten op vakantie in Griekenland en hij had zijn auto bij zijn schoonbroer achtergelaten in de Sint-Pieters-Woluwe. Hij dacht dat zijn wagen er veiliger zou zijn.

Geheel volgens de regels heeft meester Nicolis zich van de zaak teruggetrokken en heeft hij die overhandigd aan een andere advocaat. 'Ik heb de reden voor die plotselinge overdacht niet aan mijn confrater verteld', zegt de advocaat. 'Aan mijn voormalige cliënt heb ik ook niets gezegd. Hij moet zich afgevraagd hebben wat de oorzaak voor die verandering is. Maar normaal gezien kent hij de reden niet.'

Georges Nicolis vertelde het verhaal aan andere advocaten, die er hartelijk mee kunnen lachen. Maar zelf lacht hij toch een beetje groen omdat hij zijn wagen nog steeds niet terug heeft. 

zaterdag 14 mei 2011

Boudewijn de groot~~Beneden alle peil~~

Tweeling...

In Oudenaarde heeft een identieke tweeling een identieke straf gekregen voor twee inbraken.
Twee 24-jarige broers werden op heterdaad betrapt toen ze in een school in Oudenaarde wilden inbreken.
Toen de politie een huiszoeking uitvoerde, werd de buit van een vorige inbraak gevonden. Bij die inbraak werd één afdruk van een schoen gevonden en die leidde naar de dader. Maar aangezien de schoenmaat van de broers identiek was qua vorm en maat, probeerden ze die tweede inbraak nog in elkaars schoenen te schuiven.
De rechter heeft hen nu een identieke straf van een jaar cel gegeven.

James Taylor & Carole King - You've Got a Friend (HQ) (Uploaded by Torni...


Aan mijn vrienden...

vrijdag 13 mei 2011

In boerka naar Bobbejaanland

AMSTERDAM -  Een voor Belgen bekende moslimextremist, die muziek 'godslastering' noemt, nam zijn familie mee op een uitje naar pretpark Bobbejaanland. De vrouwen droegen wel geheel in stijl een boerka, terwijl het verbod op het islamitische gewaad bij onze zuiderburen al van kracht is.
    De Antwerper Tarik Ibn Ali zette woensdag beelden van zijn familiebezoek aan Bobbejaanland op YouTube. "Bij wijze van protest, of moesten de boerka’s de dames slechts droog houden?" vraagt de Belgische krant Het Laatste Nieuws zich af.
    Ibn Ali predikt in verschillende moskeeën en was de aanstoker van rellen in Borgerhout vijf jaar geleden. Daar vond een Marokkaans concert plaats, wat op brute wijze verstoord werd door de bende van Tarik, die vindt dat muziek godslastering is.

    http://youtu.be/Fbov_R06ep8

    dinsdag 10 mei 2011

    RIP Wouter

    Triest, zo jong, bijna voor het eerst papa en dan slaat het noodlot toe... sterkte aan familie en vrienden.

    maandag 9 mei 2011

    woensdag 4 mei 2011

    Brandoefening in de gevangenis (Tongeren)

    Deze voormiddag hield de brandweer een brandoefening in de gevangenis.
    Om 10u30 zou er brand uitgebroken zijn in de keuken.
    De hele buurt werd hermetisch afgesloten.
    De opgesloten jongeren werden niet geëvacueerd.

    Hopelijk hebben ze de keukenbrand geblust tijdens de 'oefening'. (S.)

    Charles Bukowski - Music by Johnny Cash (Mercy Seat)

    dinsdag 3 mei 2011

    Nieuwsflits(je)

    Een aantal cipiers van de gevangenis van Antwerpen heeft vanochtend spontaan het werk neergelegd. De staking komt er nadat overleg tussen vakbonden en directie maandag op een patstelling was uitgedraaid. Agenten van de lokale politie vervangen momenteel de stakende cipiers.