vrijdag 27 mei 2011

Moeten we dit slikken ? Het failliet van justitie!

Dat straffen tot 3 jaar effectief niet meer worden uitgezeten is een publiek geheim.
Hier en daar eens een uitzondering, iemand in voorlopige hechtenis bvb voor zware feiten.
Daar kan het dat ze de effectieve straf 'activeren'. Of iemand die al eerder zware straffen had gekregen, daar kan het dat ze toch hun straf uitzitten.
Maar de grote groep dus niet. Geen dag. Lezen jullie : geen dag!
En mocht het hierbij blijven. Deze week werd een misdadiger opgepakt voor zware feiten. Hij bleek op 8 januari 6 jaar effectief te hebben gekregen. Hij liep nog rond en kon terug inbreken. Met geweld.  
Dus ook met straffen boven de drie jaar schort er heel wat. Beroep aantekenen bvb, dan kan je twee jaar wachten op een uitspraak van het Hof en word je vaak voor verschillende jaren effectief niet opgesloten.
Ah neen, er komt toch een nieuw proces.
Of rechters die de onmiddellijke aanhouding niet vragen. 5 jaar effectief voor verschillende ramkraken. De dader wandelt de rechtbank doodleuk buiten in afwachting van een gevangenisbriefje.
Vanaf september 2008 zou de strafuitvoeringsrechtbank over elke persoon moeten oordelen. Dus ook onder de drie jaar effectief. Vandeurzen heeft dat al uitgesteld tot september 2012. Dit is compleet onwettelijk. Lezen jullie : TEGEN DE WET!
En nu doet De Clerck daar nog eens een schepje bovenop. We zijn mei 2011 maar vandaag laat hij weten dat ook vanaf september 2012 de strafuitvoeringsrechtbanken nog niet bevoegd zullen zijn over mensen met straffen tot 3 jaar effectief.
Tuurlijk niet.
De gevangenissen zitten overvol. Er ligt nog geen enkele steen van alle gevangenissen dat deze minister beloofde tegen 2012. De gevangenissen zullen met zekerheid niet opengaan voor eind 2013.
Dus kan je niet deze grote groep nog eens bij die anderen steken. Het is nu al onwerkbaar en onverantwoord. Met andere woorden : tot drie jaar effectief betekent wel wat. Google maar eens. 3 jaar effectief voor zware mishandeling van echtgenoot, 2 jaar effectief voor pedofilie, 2 jaar en 8 maanden voor verschillende ramkraken. Ze lopen gewoon vrij rond.
Dit is echt afschuwelijk.
Tegenover rechters.
Tegenover politie.
Tegenover de maatschappij.
Hier zou elke mens op tafel moeten kloppen. Elke jongere die nog maar een fles gooit moet hard worden aangepakt, klinkt het in koor.
Is dat gedrag goed te praten? Helemaal niet.
Maar alle schreeuwers 'sluit de jeugdige amokmakers allemaal op' zouden hier minstens even hard mogen schreeuwen.
Een minister van justtie die zonder schroom maar weer even én voor jaren uitstelt. Tegen de wet handelt.
En weet je waarom? Omdat hij maar al te goed beseft dat rechters van de strafuitvoeringsrechtbank een pedofiel wel zouden opsluiten, een man die zijn vrouw verrot geslagen heeft ook en ook de boef met een pak ramkraken op zijn strafblad.
De minister sluit ze niet op!
Justitiebeleid 2011.
Hoeveel redenen moeten er nog zijn om zijn ontslag te eisen?
SVN

Geen opmerkingen: