dinsdag 24 mei 2011

Affaire-DSK: een ongeluk zit in een klein hoekje...

DSK: Minor pleasure met major consequences
DSK: Minor pleasure met major consequences
De Schotse schrijver Alexander Mc Call Smith schreef over de hond Freddy de la Haye (die opeens zeven puppies had): minor pleasure, major consequences.
Een mooie karakterisering van het geslachtsverschil. Vrouwen weten dat het ongeluk in een klein hoekje zit. Je kijkt iemand iets te diep in de ogen en je hebt een dikke buik. En niet alleen dat, je zit ook nog eens tientallen jaren vast aan een zeurend kind.
Daarom zijn vrouwen voorzichtiger dan mannen. Darwin zag dat als geen ander. Bij elke diersoort zijn de vrouwtjes behoedzamer wanneer het op seks aankomt. Ze lusten er pap van – daar had ik als jonge jongen nooit van durven te dromen – maar ze zijn selectiever.
Het is een van de vele onevenwichtigheden tussen man en vrouw. Man en vrouw zijn fundamenteel ongelijk, zo heb ik altijd geweten – ook omdat ik ben opgegroeid te midden van prostituees. Vrouwen kunnen zwanger worden, mannen niet. Het verstrijken der jaren is voor vrouwen onaangenamer dan voor mannen. En zo kan ik uren doorgaan.
In dat opzicht is de seksaffaire rond Dominique Strauss-Kahn opmerkelijk. Het is een van de weinige momenten dat een minor pleasure voor een man major consequences heeft. En majeur is het. DSK wordt geen president van Frankrijk, is zijn baan kwijt, moet mogelijk vele jaren in de bak zitten, zal zijn aanzien verliezen en wellicht ook zijn vrouw en kinderen.
En waar een vrouw aan een slippertje altijd nog een mooi en lief kind overhoudt, het enige dat DSK resteert, is een goedverkopend boek met een titel als ‘Mijn verblijf op Rikers Island’ of iets dergelijks.
Ik heb geen medelijden met hem, soms moet je als man je slang in je broek houden, zoals Robert de Niro zegt in ‘Meet the parents’, en DSK zal beroemd worden door deze toestand en er ook nog eens een hoop geld aan overhouden, maar het zou best kunnen dat dit een mijlpaal is in de verhouding tussen de geslachten. Een mijlpaal van trente cèntimetres. It is payback time.
Jawel, heren, de wraak van het zwakke geslacht. Hou die slang in uw broek tot het helemaal duidelijk is dat hij gewenst is. En dan nog loert Vrouwe Justitia over uw schouder mee.

Geen opmerkingen: