vrijdag 18 december 2009

De moeder van David S.


In de moeder van David S. beschrijft Yvonne Keuls een aantal jaren uit de geschiedenis van een gezin waarvan de oudste zoon David aan drugs verslaafd is. Het gezin raakt volkomen ontredderd, maar Len - de moeder - weigert de jongen los te laten. Ze ziet hem afglijden naar steeds zwaardere drugs. Len beseft dat ze, wil ze ooit weer een normaal leven kunnen leiden, afstand moet nemen van het probleem.. David raakt aan drugs verslaafd: wat betekent dat voor zijn moeder en mede door haar reactie voor de andere gezinsleden? Yvonne Keuls beschrijft hoe indringend en verwoestend dat voor allen is.


Er bestaat een ruim aanbod literatuur betreffende drugsproblematiek.
Het boek van Yvonne Keuls is aangrijpend en aan te raden aan de lezer die geen droge opsommingen wenst te lezen maar een levensecht verhaal, waarbij hij zich een voorstelling kan maken over hoe het leven is voor het gezin van een drugsverslaafde.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

In dit verband ook van Yvonne Keuls : 'Jan rap en zijn maat' en 'het leven van Floortje bloem'. Allemaal in dezelfde periode geschreven toen ze werkte in een opvangtehuis (of vlak daarna), ze is er zelf bijna aan onderdoor gegaan in die periode omdat het zo uitzichtloos was.
Marleen

Suzanne zei

Ik heb ze allemaal Marleen !