donderdag 5 november 2009

Het Belgisch gerecht


Het gerecht heeft Laurent M. vrijgelaten. De man wordt verdacht van de doodslag in juni 2008 in Schaarbeek op zijn partner, de 32-jarige Sarah. De man zat in voorlopige hechtenis en volgens zijn advocaten was de de redelijke termijn voor zijn opsluiting overschreden. De rechtbank gaf hen gelijk, meldt La Dernière Heure.
Wegens de drukke agenda van het Brusselse assisenhof zou de man pas in december 2010 kunnen verschijnen. Het hof van assisen van Brussel buigt zich volgend jaar over verschillende grote dossiers: dat van Leopold Storme, de doodslag op politieagente Kitty Van Nieuwenhuizen en de zaak Habran, herinnert La Dernière Heure.
Laurent M. werd vrijgelaten op voorwaarde dat hij werk zoekt en zich laat behandelen door een psycholoog. Hij werd aanvankelijk beschuldigd van slagen en verwondingen met de dood als gevolg. De feiten werden nadien geherkwalificeerd als doodslag.
De ambulanciers vonden de vrouw op de dag van de feiten in haar huis in Schaarbeek. Ze was duidelijk geslagen in het gezicht. Laurent was bij haar toen de politie aankwam. Hij zei dat hij zich niets meer herinnerde, maar gaf uiteindelijk toe dat hij haar gedood had. Het slachtoffer had twee kinderen. (belga/sam)

Geen opmerkingen: