zaterdag 21 november 2009

Dilemma


In de Amerikaanse staat Michigan heeft een man uit Highland Park zijn 15-jarige zoon koelbloedig geëxecuteerd nadat die had bekend zijn halfzusje te hebben misbruikt.
Jamar Jr. Pinkney had het misbruik van het driejarige meisje bekend aan zijn moeder Lazette Cherry, die het op haar beurt aan de telefoon vertelde aan Jamar Sr.. Die daagde plots op met een geweer, en sloeg zijn zoon in elkaar.
Daarna nam hij de jongen mee naar buiten, en dwong hem op braakliggend terrein zich uit te kleden en op zijn knieën te gaan zitten. Ondanks de smeekbedes van zijn zoon schoot hij hem koelbloedig dood met een kogel in het hoofd. (sam)


20/11/09
Ik zou niet in de schoenen van de rechter willen staan.S.

4 opmerkingen:

Harold zei

Suzanne,
het vermoorden van je zoon is een vreselijk misdrijf, maar je kunt wel stellen dat de man zich zelf hiermee al flink heeft gestraft.

Normaal zou de vader zijn zoon hebben moeten gaan aangeven en de afwikkeling aan politie, justitie, de rechter overlaten.

Er is dan een kans dat de zoon, vanwege minderjarigheid, na een straf op een gegeven moment weer vrij komt, misschien wel meent dat hij thuis weer welkom is. Je zou de jongen moeten spreken om te weten hoe het met zijn verstandelijke en mentale gesteldheid er voor staat.

De vader is in een uitzinnige razernij geweest, neem ik aan, je weet ook niet wat er zich al eerder heeft voorgedaan, want dit gedrag van die jongen van vijftien, met een zusje van drie, is vreemd. Als dat zo is, dat er al eerder vreemd gedrag was, als er eerder feiten waren van grensoverschrijdend seksueel gedrag, heeft vader misschien volstrek geen uitweg gezien en is de moord te zien als een wanhoopsdaad.

Niemand mag 'eigen rechter' spelen, de vader moet straf hebben, maar ik zou adviseren om die straf in duur te beperken, omdat er geen kans op herhaling is en de man zich zelf voor het hele verdere leven al gestraft heeft.

Wel moeten de man (en zijn vrouw) (en dochtertje), maar zeker de man, in therapie. Cognitieve therapie, ook om te voorkomen dat het vervolg ook nog leidt tot suicide en/of erger.

Suzanne zei

Bedankt, ik vind het superfijn een reactie te krijgen van iemand die deskundig is.
Ik ben het met je eens maar bij mij is het meer op gevoel, jij weet op zijn minst waarover je praat. Nogmaals van harte bedankt.

Harold zei

Suzanne, Sorry,
ik vergat nog te reageren op het aspect in de beschuldiging, dat deze man 'koelbloedig' zijn zoon vermoord heeft.

Dat kan er op duiden dat de man zonder veel misbaar, zonder geschreeuw en fysiek drukke gebaren, uiterlijk rustig lijkend, zijn daad, het doodschieten van de jongen, heeft verricht.

Maar daaraan vooraf ging het pak slaag, waarbij de heftigste woede reeds is 'afgefakkeld.' De man realiseert zich pas daarna dat het pak slaag, geen oplossing is en verricht dan de ultieme wandaad; het eigen kind vermoorden.

Op dat moment is de woede wellicht in de ijskoude vorm gewijzigd, deed ahw wat hij dacht dat moest gebeuren, dat het misbruik van het ene eigen kind door het andere, eigen kind zich nooit nooit nooit meer mocht herhalen.

Ik ben benieuwd wat er tijdens verder onderzoek naar de voorgeschiedenis en d egang van zaken nog aan de orde komt.

Ik zou in gesprek met de vader ook vragen naar het gedrag van diens eigen vader. Het zou goed kunnen, dat in de familie-voorgeschiedenis er meer van dergelijk misbruik is geweest.

Suzanne zei

Bedankt voor de aanvulling.