zaterdag 25 april 2009

Voetbal een sport?


Na de voetbalmatch Germinal Beerschot - Club Brugge is het tot zware rellen gekomen rond het Beerschotstadion op het Antwerpse Kiel. Enkele honderden Beerschotsupporters en allochtonen gingen er met elkaar op de vuist en richtten vernielingen aan. Volgens de lokale politie werden zeven relschoppers bestuurlijk aangehouden in het kader van de voetbalwet.
Aanzienlijke schade
De rellen braken kort na middernacht uit en speelden zich af tussen de Abdijstraat en de De Bosschaertstraat evenals in de omliggende zijstraten.
Auto's, straatmeubilair, bloembakken, verlichtingspalen en verkeersborden moesten eraan geloven. Ook enkele cafés werden beschadigd. Het duurde tot 2.30 uur vooraleer alles weer rustig was.
De politie heeft tot nu toe weet van vier gewonden. Een van hen raakte gekwetst toen er een steen door het raam van zijn wagen ging en drie anderen liepen verwondingen op bij vechtpartijen. De politie kreeg tot nu toe ook melding van een twintigtal beschadigde auto's, alsook vier politiewagens.
De precieze aanleiding voor de rellen staat nog niet vast. "We beschikken wel over een aantal aanwijzingen, maar het is nog te vroeg om daar commentaar over te geven", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.
Zeven personen die bestuurlijk werden aangehouden, vier Beerschotsupporters en drie allochtonen, brachten de nacht in de cel door en mochten zaterdagochtend weer naar huis. Hun nachtelijke bezigheden zullen nog wel een staartje krijgen. (belga/vsv)
25/04/09 11u42

Geen opmerkingen: