vrijdag 17 april 2009

Klopt ergens niet!


Gevangenen met enkelband betaald om thuis te zitten
De uitbreiding van het systeem met elektronische enkelbanden voor gedetineerden is voor de veroordeelden een goede zaak.
Niet alleen kunnen ze thuis zitten, ze krijgen er ook een vergoeding voor van 21 euro per dag, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.
De vergoeding is er voor wie niet werkt of geen stempelgeld krijgt. Het systeem is voor de overheid goedkoper dan een "gewone" gevangene, want die kost dagelijks 102 euro. Een gedetineerde met enkelband kost slechts 38,65 euro. (belga/vsv)
.
Dat is dubbele discriminatie! Sommigen mogen dus thuis hun straf uitzitten met enkelband en worden vergoed op de koop toe!
Iemand die langgestraft is zou dan zeker na gedeeltelijke strafuitboeting in de gevangenis (na max 7 jaar) en uiteraard na goed gedrag en zonder vrees voor hervallen ook zijn straf mogen thuis uitzitten.
Het is zelfs zo dat kortgestraften rapper hervallen dan langestraften wegens de aard van de misdaad.
Er is ook het verschil in rechtspraak, de ene rechter geeft net 3 jaar, dus kun je genieten van electronisch toezicht met vergoeding, de andere geeft voor dezelfde feiten 3 jaar en een maand, dan moet je in de gevangenis je straf uitzitten.
Straffen is nodig maar aub een beetje rechtvaardiger.
In plaats van vooruit gaat het hier achteruit met rechtvaardige straffen.
Het is ook zo dat een persoon in halve vrijheid, die dus dagelijks gaat werken maar na dagtaak naar de gevangenis terugkeert als hij zijn job verliest (zonder schuld) hij dan gewoon terug naar de cel moet. Volledige opsluiting dus. Waarom mag die dan niet op ander werk wachten met een enkelband? Hij heeft bewezen dat hij wil werken, is steeds op tijd teruggekomen!
Nu wordt het een lachertje voor de 'kleine' maar veel meer storende crimineel die dus gewoon rustig in zijn bed kan blijven liggen. En zelfs rustig de tijd heeft om zijn medemensen te ambeteren. Want geloof het of niet, de gemeensschap heeft meer te lijden door de kleine criminelen.
.
Als mijn buurvrouw haar man vermoordt dan heb ik daar geen last van, maar als ik niet op straat kan wandelen met een handtas aan mijn arm, niets mag laten liggen in mijn auto, niet durf buiten te komen na valavond, dan heb ik daar wel last van.
Dit kweekt bitterheid. Zonder de racistische toer op te willen gaan, allochtonen krijgen dikwijls straffen van één tot drie jaar, dus electronisch toezicht.
Wie mij kan uitleggen dat ze met de vergoeding erbij hun lesje zullen geleerd hebben mag het altijd proberen.
(om geen misverstanden te laten ontstaan het gaat niet over zedendelinquenten)

Geen opmerkingen: