donderdag 28 oktober 2010

Wordt vervolgd!

Directie gevangenis Brugge wijst akkoord af

Belga
do 28/10/2010 - 14:56Het kabinet van federaal minister voor Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) en de vakbonden van de stakende cipiers in de Brugse gevangenis hebben donderdag een voorakkoord bereikt. De federatie van gevangenisdirecteurs echter wijst het akkoord af.
Het sociale conflict in de gevangenis van Brugge sleept al een hele tijd aan. Maandag 18 oktober legden de cipiers het werk neer omdat ze hun rustdagen niet kunnen opnemen door een personeelstekort. Ook vragen ze meer aandacht voor de veiligheid voor het personeel.
Een eerder principeakkoord tussen vakbonden en directie werd door de stakers afgewezen. Volgens de bonden bevat het huidige akkoord de nodige garanties inzake rustdagen en veiligheid. Ze gaan het dan ook  verdedigen bij hun achterban. Als het personeel  instemt, zou de staking morgen opgeschort kunnen worden.
Maar, het is verre van zeker dat het sociale conflict hiermee eindigt. De federatie van gevangenisdirecteurs is ontevreden met het akkoord.  De directie werd niet betrokken bij de gesprekken en kondigt aan het akkoord niet te zullen uitvoeren.

Geen opmerkingen: