vrijdag 8 oktober 2010

Wapenbeurs-Oostende


wapenbeurs vismijn oostende

Negende internationale wapen, jacht, airsoft - en militariabeurs
          Zondag 10 oktober  2010 

Op zondag 10 oktober 2010 wordt er in de vismijn van  Oostende aan de vismijnlaan te 8400 Oostende (kaart) voor de negende  keer een internationale wapen, jacht-en militariabeurs georganiseerd. De deuren van de vismijn zijn geopend voor het grote publiek van 09h00 tot 16h00. 
De bedoeling van de beurs is om de bevrijding van de stad Oostende op 8 september 1944 ter herdenken.  Op de beurs zal er ook  een stand zijn van de de Belgische Vereniging Voor Wapenverzamelaars (BVVW) aanwezig zijn.
De beurs mocht in 2009   rekenen op zo'n 150 standhouders en  samen zijn zij goed voor meer dan 1,2 km uitgestalde koopwaar. De beurs is een internationale beurs met vertegenwoordigers uit Groot-Brittannië, Luxemburg, Duitsland, Nederland, Tsjechië, Polen en Frankrijk.
Op de beurs worden wapens die volgens de wapenwet vrij verkoopbaar zijn aangeboden door erkende handelaars en verzamelaars maar ook door particulieren . Het gaat hier om grendelgeweren en handwapens met kalibers dewelke niet meer in gebruik zijn. Het merendeel ervan zijn dan nog zwartpoeder wapens en obsolete grendelwapens.
Naast echte wapens is er ook een heel breed gamma aan airsoft wapens te bewonderen. Deze spullen, in de volksmond "Bolletjes geweren" genoemd, zijn  vrij te koop maar enkel aan meerderjarigen.
Ook de militarialiefhebbers en re-enactors zullen op deze beurs hun gading vinden daar we ongeveer 100 standen uit binnen - en buitenland met militaria ten gast hebben .


Wapenbeurs

Geen opmerkingen: