maandag 13 september 2010

Bij de buren...

http://altijdwat.ncrv.nl/pagina/coverstory-cipiers-in-nauw

1 opmerking:

Dirty Harry zei

Hallo Suzanne,
Ik weet niet of en wat er allemaal klopt van deze rapportage, collegae die er nog werken zijn in ieder geval sceptisch, maar zoals men al zelf zegt, waar rook is is vuur... als een deel van de kritiek waar is, betreffende de veiligheidsmaatregelen, dan is dat al te gek voor woorden.

http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2010%2Fseptember%2FIntimidaties%20in%20Stadsgevangenis%20Hoogvliet

Het gebouw is nog niet zo lang geleden gerealiseerd en ziet er erg goed uit. Maar het is natuurlijk mensenwerk en er kunnen fouten gemaakt worden.
http://www.halmos.nl/?s=projecten&project=9

Ik weet dat tot 2004 Ben Bijker directeur was en dat leek/lijkt mij echt geen man om personeel te slaan, wie er nu directeur is weet ik niet, maar voor een dergelijke positie iemand die zich agressief tegen personeel zou opstellen, dat lijkt me gek, het e.e.a. is mogelijk overdreven....????? Desalnietemin denk ik dat er nu uitgebreid onderzoek moet plaatsvinden. Het is wel een categorie lastige delinquenten die men in de PI herbergt, wellicht zijn de medewerkers gestresst.

Ook kan het een gevolg zijn van de management stijl die niet bij de sector past, zo veel mogelijk doen met zo weinig mogelijk mensen, dat kent zijn natuurlijke grenzen. Zoals men stelde, iemand alleen op een groep, die gebruik maakt van gereedschap, het zou bij mij nooit voor kunnen/mogen komen, het kan waar zijn, maar het verhaal bevreemdt me zeer. Bekijk het bijgevoegde rapport uit 2008, er is kritiek mogelijk, het personeelstekort als gevolg van financiele beperking, maar grosso modo is de rapportage, gezien de opgenomen poulatie, met drugsgebruikers, schizofrenen enz. ook qua bejegening best redelijk....ik denk dat er bij jullie, door jou misschien wel jaloers naar gekeken zou worden...

Zal een vervolg krijgen neem ik aan...