dinsdag 7 september 2010

Advocates en hun beha

Heel wat Limburgse advocates zijn misnoegd. Omdat de metaaldetector van de Hasseltse gevangenis wel érg gevoelig is, gebeurt het dat advocates hun beha moeten uitdoen alvorens ze de gevangenis in mogen. De metalen beugels en het slotje zijn de boosdoeners, meldt het Belang van Limburg.
Verschillende vrouwelijke confraters hebben hun beklag bij de Hasseltse balie gedaan. "Klopt", zegt stafhouder Joseph Rowies. "Blijkbaar gaat het alarm in Hasselt vrij snel af. Vooral bij vrouwen zorgt dat voor problemen. In een beha zit nu eenmaal metaal verwerkt. En aangezien de Hasseltse penitentiaire beambten de regels wel erg strikt volgen, zit er soms niets anders op dan zonder beha de gevangenis te betreden."
 
"Niks mis met scanners"
"We zijn op zoek naar een oplossing", vertelt stafhouder Rowies. "Volgende week staat een vergadering met de directie van de gevangenis gepland. Daar zal het onderwerp opnieuw ter sprake komen. De directie heeft de scanners al laten onderzoeken, maar blijkbaar is er niets mis mee."
 
"Er is geen enkel probleem met de metaaldetector", klinkt het kort bij de directie van de Hasseltse gevangenis. Laurent Sempot van het Directoraat-Generaal van het Gevangeniswezen is duidelijk. "Wie piept, komt er niet in. Dat zijn de regels." (belga/tw)


Vreemd genoeg kunnen de vrouwelijke penitentiaire beambten wel door de metaaldetector! (S.)

Geen opmerkingen: