maandag 14 september 2009

Cipiers staken in Sint-Gillis


De cipiers van de gevangenis in Sint-Gillis hebben omstreeks 11 uur het werk neergelegd.
De cipiers zijn misnoegd over de onveilige situatie binnen de gevangenismuren.
De staking zal minstens tot zondag duren. Eind augustus moest de politie nog ter plaatse komen om een vijftigtal gevangenen te overmeesteren die zich hadden verschanst op het binnenplein. Er werd een helikopter en een hondenbrigade ingezet om de situatie onder controle te krijgen.
De maximumcapaciteit van de gevangenis bedraagt 450, maar er verblijven momenteel 620 gedetineerden.
"De gevangenen zijn bijzonder agressief en dat leidt tot arbeidsongevallen en, bijgevolg, personeelstekort", aldus C. Volgens de vakbond gaat er minstens twee keer per uur een alarm af in de gevangenis. "Bovendien zijn er een er een reeks werken gepland die maar niet worden uitgevoerd. We wachten onder meer nog steeds op de opwaardering van het sanitair."
Justitie is op de hoogte van de staking en hoopt dat er snel een oplossing kan worden gevonden. "We hebben nog geen kennis kunnen nemen van de specifieke eisen die de cipiers stellen", aldus L. B., woordvoerder van minister D. C. "Toch hopen we dat de staking vóór zondag kan worden beëindigd." Zo lang de actie duurt, wordt de gevangenis van Sint-Gillis bewaakt door de politie. (belga/sps)
14/09/09

Geen opmerkingen: