dinsdag 29 september 2009

Antwerpse politie rekruteert agenten in de gevangenis


De Antwerpse politie tracht continu nieuwe agenten aan te trekken en lijkt daarvoor wel erg ver te gaan.
Zo kregen enkele gevangenen in de Begijnenstraat een brief op hun persoonlijke naam, waarin ze vriendelijk worden opgeroepen om te solliciteren bij de lokale politie. Getekend: korpschef Eddy Baelemans.
"Onlangs ben je in
Antwerpen komen wonen. Dat betekent dat je een groot hart hebt voor 't stad, net als wij.
Misschien heb je wel zin om in Antwerpen aan de slag te gaan en iets te betekenen voor onze stad. Dat kan, want de politie van Antwerpen is op zoek naar nieuwe agenten en inspecteurs. Lijkt jou dat wat?", zo staat te lezen in de brief die persoonlijk is gericht aan de betrokkenen en die ondertekend werd door korpschef Eddy Baelemans.
Onder andere Wesley H., een man die bij vastzit wegens een poging tot roofmoord, kreeg tot zijn eigen verbazing zo'n brief op het adres van de Begijnenstraat 42, aldus Het Nieuwsblad.
Volgens politiewoordvoerder Sven Lommaert gaat het om een pijnlijke vergissing. Al enkele maanden worden alle nieuwe inwoners van 20 tot 25 jaar die wonen in de stad
Antwerpen aangeschreven in het kader van de aanwervingscampagne.
Ook gedetineerden krijgen zo'n brief, maar het adres van de Begijnenstraat had uit de mailing gefilterd moeten worden, aldus Lommaert die belooft dat het niet meer zal gebeuren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Haha, met de beste stropers van je de stropers of iets in dien aard.
Ruben