vrijdag 23 januari 2009

P.B.

Binnenkort examen PB
Er wordt binnenkort door Selor een nieuw wervingsexamen voor penitentiair beambte georganiseerd. Uit betrouwbare bron vernamen wij dat Selor dit examen zal publiceren op 30 janari 2009.

Zeker bekijken!
http://www.youtube.com/watch?v=w_B2gPfxJKs

Een paar woorden van Walter Van Steenbrugge... (menselijk advocaat) over de cipier (P.B.)
Mensen bewaken, hun doen en laten volgen om ontsnappingen te verijdelen, pas aangehouden verdachten confronteren met de harde realiteit van de opsluiting, ze uitpellen en naar hun cellen begeleiden, de gevangenen aanhoren in hun klaagzang en protesten, hun humeur counteren, biechtvader zijn voor spijtbetuigende zondaars, geestesgestoorden, psychopaten en mentaal gehandicapten – vaak samen op cel met ‘normale’ delinquenten -, begrijpen, driften en libido-blokkages kanaliseren, psychische uitbarstingen onderdrukken, juridische vragen beantwoorden, weerstaan aan tal van oneerbare voorstellen rond drugs, seks en GSM’s, en tenslotte nog eigen lijf en leden beschermen tegen neervallende helikopters.
Dat alles tegen een steeds meer dreigende achtergrond van geweld en explosies, gelet op de overbevolking en de devaluatie van faciliteiten en gunsten voor de gedetineerden, waarbij tal van wisselende circulaires, omzendbrieven en wetgevende initiatieven de zekerheden voor de gevangenen niet hebben doen toenemen.
Een advocaat die de P.B. 's begrijpt...

Geen opmerkingen: