dinsdag 29 maart 2011

Grote zoekactie naar drugs in Gentse gevangenis



De Gentse lokale politie heeft een grootschalige zoekactie naar drugs uitgevoerd in de gevangenis. Er werden kleine hoeveelheden hasj en anabolica gevonden, zegt het Gentse parket.
De actie vond plaats tussen 7 en 9.30 uur in de gevangenis De Nieuwe Wandeling. Honderdtwintig agenten van de lokale politie namen aan de actie deel en er werden vier drugshonden ingezet. Ze controleerden 40 cellen en fouilleerden 80 gevangen. Ook de werkruimten en de keuken werden doorzocht.

De politie vond kleine gebruikshoeveelheden hasj. Eén gedetineerde werd betrapt met 25 gram hasj. In een andere cel werden injectiespuiten en anabolica aangetroffen. Er werden geen harddrugs gevonden, maar wel verbruiksattributen en lege verpakkingen om drugs. De kastjes van de persoonsleden werden ook nagekeken, maar daar werd niets verdachts gevonden.

Er waren aanwijzingen uit verschillende onderzoeken dat er drugs circuleerden in de gevangenis, maar de zoekactie had in de eerste plaats een ontradend effect, zegt het parket. (belga/sps)

1 opmerking:

Harold zei

Ontradend effect? Waarom al die ambras...gewoon regelmatig op niet bekend gemaakte tijdstippen urinetesten afnemen. Zo nu en dan bij iedereen, (ook de bewaking, directie cipiers,enz...)

Degenen die betrapt worden naar een drugsvrije afdeling met streng regiem.