maandag 2 augustus 2010

Hasselt...

Een gedetineerde in de gevangenis van Hasselt is gistermiddag door het lint gegaan tegen twee vrouwelijke cipiers, toen die zijn cel wilden controleren op de aanwezigheid van drugs. De twee cipiers zijn minstens een week werkonbekwaam.
Rond 15.30 uur zat de twintiger in zijn cel. De twee cipiers zagen dat hij een soort poeder aan het versnijden was. De bewakers stapten zijn cel binnen om een controle uit te voeren, maar de man reageerde zeer agressief. Hij sloeg een cipier neer door een zware slag op haar hoofd en hij schopte de ander tegen haar knie. 

Veiligheidscel
Er ontstond vervolgens een schermutseling, waarbij de man erin slaagde het poeder via de wc weg te werken. Andere cipiers konden de man overmeesteren. In afwachting van zijn tuchtprocedure zit de man, die opgesloten zit wegens pooierschap en verkrachting, in een veiligheidscel.

Mayonaise
Gisteren raakte al bekend dat een andere gedetineerde in Hasselt een cipier aanviel omdat hij geen mayonaise op zijn frieten kreeg. (hlnsydney/tw)


Hasselt, nochtans een ultra moderne gevangenis, misschien eens een paar ontevreden gasten naar Tilburg sturen, dan kunnen de rustige gedetineerden terug naar België komen, want het zijn degene die nooit amok maakten die op logement naar Tilburg moesten.
Wat een beleid! 

7 opmerkingen:

Harold zei

Natuurlijk is de eerste vraag: Hoe kon/kan de gedetineerde aan drugs komen?

Dat kan alleen als de beveiliging niet goed is, of als personeel corrupt is.

Een nieuw gebouw moet eerst geinspecteerd worden o.a. met (drugs)honden, dat zal toch wel gebeurd zijn?

En natuurlijk moet er geen bezoeker binnen kunnen komen, zonder degelijke controle. Ook dan werkt de aanwezigheid van getrainde speurhonden preventief.

Suzanne zei

Harold, het is alsof ze in België nooit over drugshonden gehoord hebben, ze worden niet ingezet in gevangenissen, waarom het makkelijk maken als moeilijk ook kan?

Harold zei

Ik ben nog niet zo lang geleden in een jeugdgevangenis in Amsterdam geweest met de vader van een meisje dat daar was opgesloten. We moesten wel door een poortje en onze spullen in een kastje leggen, maar in die jeugdgevangenis heb ik geen hond gezien. Die leeftijdsgroep is toch een risicogroep waar men extra alert zou moeten zijn!

En de algemene veiligheid en correctieve bejegening was ook hopeloos, want toen het meisje naar buiten mocht 'onder begeleiding'heeft ze driemaal opnieuw telkens de kans gekregen weg te lopen en bleef ze weken weg. Met alle risico's van dien, ze is vorige week pas 16 geworden.

Nu zit ze in het Oosten van het land en daar is de veiligheid wel goed geregeld. Het gaat nu ook beter met die meid, want daar gaat ze ook naar school, binnen de gesloten inrichting wordt ook onderwijs gegeven.

Suzanne zei

Wij hebben nood aan een goede minister van justitie!
In de media lees je dat het toch zo goed is in Tilburg, terwijl de Belgische gedetineerden dat niet zo ervaren!
Een man die een vriendin heeft die woont in Nieuwpoort en haar al maanden niet meer gezien heeft wegens te grote afstand!
En dan maar hoog opgeven van re-integratie.

Harold zei

Ja, de bezoekuren in de NL bajes zijn niet riant.Jouw idee om de intriganten, drugsgebruikende, herrieschoppers naar Tilburg te sturen als sanctie, wordt door mij ten volle ondersteund.

Ik heb wel eens in een enthousiaste bui een brief geschreven naar justitie met het aanbod om m.n. de lastige klanten, degenen die verslaafd zijn enz. te ondersteunen bij hun reclassering en rehabilitatie. Ze zullen mijn reactie wel ambetant eigenwijs Hollands gevonden hebben, want ik kreeg geen positieve reactie. De persoon liet me weten dat hij qua positie bij Justitie, te hooggeplaatst was om dergelijke brieven te beantwoorden ;-))

Harold zei

In het vervolg op voorgaande: is de vacature voor minister open voor Hollanders? ;-))

Anoniem zei

Zou moeten, gezien ze wel gevangenissen huren bij de Hollanders!
Jullie hebben tenminste plaats!