zondag 2 mei 2010

Koopje...

Odette heeft een lot schakelaars kunnen kopen aan spotprijs, het klooster wou er dringend vanaf.

11 opmerkingen:

Joris Donckers zei

Dat is iets voor mij. Je ziet eraan hoe het christelijke geloof kan doordringen tot in de kleinste details van het leven.

Suzanne zei

http://suzanne-intramuros.blogspot.com/2010/03/loodglasraam-aan-vervanging-toe.html

Liefhebber van een glasraam Joris?

Joris Donckers zei

Tja, ik heb niet veel meer te zeggen. De Kerk is gevallen. Op alle blogs en nieuwssites krijgt ze de genadeslagen toegediend. Toch las ik een merkwaardig artikel: http://www.catholica.nl/archief/1391

Het mag niet veel baten. De priesterklasse is de achilespees van de Katholieke Kerk. Als die haar eerzaamheid verliest, dan breekt de mast en worden alle gelovigen op het schip meegesleurd in de (media)storm.

Het lijken wel apocalyptische tijden. Hoewel de Kerk in de Verenigde Staten al door die fase heen is gegaan, met enkele failliete bisdommen tot gevolg.

Herman de Dijn in De Morgen: 'De feiten van kindermisbruik waarvoor de Kerk nu ter verantwoording wordt geroepen dateren meestal - zo veronderstel ik toch - niet uit de tijd van de triomfalistische kerk van vóór het concilie. Integendeel, zij situeren zich precies in een periode waarin de kerk haar greep op de maatschappij en op haar eigen leden verliest en ook intern in grote verwarring zit.'
(http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1099876/2010/04/30/De-kerk-is-in-ongenade-gevallen.dhtml)

De echte katholieken die overblijven hebben hun conclusies al lang getrokken. Het is terug naar de kadaverdiscipline, lichamelijke afstand, zelfkastijding en de 150 psalmen terug in één week bidden in plaats van in drie.

Wanneer men zich voorneemt om eens lekker van het het leven te genieten, loopt meestal alles mis. Wanneer men daarentegen zichzelf verloochent, loopt het meestal goed.
Een keuze tussen Noodlot of Voorzienigheid.

Suzanne zei

Joris, je doet zo hard je best dat je er ongelukkig van wordt.

Harold zei

Staat de schakelaar omhoog als het licht aan is, of is het dan donker?

Suzanne zei

Haha, ik denk omhoog als het licht aan is...

Harold zei

Uit een verzameling van Louis Paul Boon of iets dergelijks? Is ie echt te koop?

Suzanne zei

Het glasinloodraam?
Of de schakelaar?
Ik denk het niet Harold!
Feitelijk wel een hebbeding!

Harold zei

Als je zo iets op een rommelmarkt tegenkomt, arresteer het dan meteen!

Gewoon in beslag nemen en tegen de verkoper zeggen dat ie blij mag zijn, dat je geen aangifte doet...uitroepend dat dit onzedelijke porno is, niet in het openbaar getoond mag worden, dus door jou verwijderd dient te worden;-)

Suzanne zei

Oké, en dan verkoop ik het aan jou! :-)

Fernand zei

Over die fameuze lichtschakelaar. Mij is bekend: jaren zestig, een achterafkafeetje, een toilet, een schakelaar in de vorm van een niet geklede dame, het vijgeblad lichten deed de lamp branden, niet in het toilet maar in de verbruikszaal, groot rood licht, betrokkene komt terug en het hele kafee schiet in een daverende lach. Vlaanderen!