zondag 10 januari 2010

MEDICAMENTEN UIT HET VERLEDEN:


Opium voor astma
Olie om te inhaleren met 40% alcohol en opium.
.
Bayer's Heroin
Een flesje heroïne van Bayer. Tussen 1890 en 1910 werd heroïne verkocht als een afgeleide van morfine die geen verslaving veroorzaakte.



Mariani wine
De Mariani wijn (1875) was ten tijde van paus Léon XIII de meest populaire Coca houdende wijn. Paus Léon XIII had steeds een fles bij hem en hij kende aan Angelelo Mariani (de producent) Vaticaans gouden medaille van het toe.


Een presse-papier met promotie voor C.F. Boehringer & Soehne (Manheim, Duitsland). Zij waren er fier over om werelds grootste producent te zijn van producten welke kinine en cocaïne bevatten.
.

Coca Wine
Mercalf’s Coca wijn was een van de vele variëteiten cocaïne bevattende wijn. Iedereen zei dat hij u een goed humeur bezorgde en hij werd eveneens als medicament gebruikt.

.
Maltine coca wine
Geproduceerd door Maltine Manufacturing Company uit New York. Het werd volwassenen aanbevolen een vol glas tijdens of na iedere maaltijd te nemen. De kinderen een half glas.



Opium voor pas geborenen
Ze zullen er zeker goed van geslapen hebben (niet enkel de opium, maar 46% alcohol?!)



Cocaïne drops voor tandpijn
Erg populair voor de kinderen in 1885. Zij verzachten niet alleen de tandpijn, zij zorgden er ook voor dat de kinderen goedgehumeurd werden!

3 opmerkingen:

E. zei

Ja, in de jaren 1880 gaven de Parijse vrouwen (en vaders) opium aan hun kinderen om te slapen, zodat ze op café konden gaan zonder zich ongerust te moeten maken ...

Nathalie zei

Dit zijn toffe weetjes. En mooie prenten ook. Dus dààrom wordt hier vanalles "gedoogd", om de "kleine mens" stil te houden en ze vrolijk alles te laten aanvaarden!
Nothing ever changes...

Joeri zei

Ik ben in de verkeerden tijd geboren... Haha!

Miljoenen mensen hebben de nu zo gevreesde drugs gebruikt zonder enig probleem te hebben. Het is de demonisering, die gebeurde door de amerikaanse "War on drugs", in combinatie met een klein % zwakzinnigen die zich marginaal verslaafd laten worden, dat voor iedereen plots bepaalde stoffen gelijk staan aan een eenzame dood in een goot. Bullshit! Wat met die miljoenen die het gebruikten en nog gebruiken waar nergens een probleem te bespeuren is?

Legalise. Now!