zaterdag 22 augustus 2009

De Schutter steelt onderbroeken...


Carl De Schutter, die een celstraf uitzit voor zijn betrokkenheid bij de moord op veerarts Karel Van Noppen, is zelf een van de gangmakers van het kort geding, dat acht gedetineerden hadden aangespannen tegen Belgische staat wegens het onderbroekentekort in de Hasseltse strafinrichting.
De Schutter werd de afgelopen week betrapt op het bezit van de vier onderbroeken en twee paar sokken. Er is een tuchtzaak opgestart, waarbij De Schutter kan kiezen om zijn verhaal te doen tijdens een hoorzitting in het bijzijn van zijn advocaat. Daarna kan de gevangenisdirectie een tuchtsanctie opleggen.
Aquafin, dat onder meer het afval- en rioolwater van de gevangenis in Hasselt zuivert, heeft de strafinrichting er ook op gewezen dat er de laatste tijd veel textiel in het rioleringswater zit.
De kleding duikt op in de zuiveringsinstallatie in Hasselt.
Het is dus een opvallende trend de laatste tijd.
Carl De Schutter was een van de acht gedetineerden, die het onderbroeken- en kledingtekort aanklaagden in de gevangenis in Hasselt en daarom een kort geding aanspanden tegen de Belgische staat. Per ontbrekend kledingstuk vragen de gedetineerden een dwangsom van 250 euro.
De rechter behandelde de zaak op 13 augustus, maar het is nog wachten op een uitspraak.

Geen opmerkingen: