woensdag 7 augustus 2013

© belga.
Een 35-jarige man is er maandenlang in geslaagd om vanuit zijn cel in de gevangenis van Leuven Centraal een drughandeltje op het getouw te zetten. Via drie handlangers die op vrije voeten waren, kon hij drugs en dopingproducten laten aankopen, smokkelen en verhandelen. Een van de handlangers was een twintiger die zelf ontsnapt was uit de gevangenis van Ieper, maar desondanks de dertiger herhaaldelijk kon bezoeken in Leuven Centraal. Het hele handeltje werd in juli opgerold door de federale gerechtelijke politie van Leuven, zo meldt het Leuvense parket vandaag.
De 35-jarige gedetineerde was erin geslaagd om een smartphone binnen te smokkelen en die te verbinden met de pc in zijn cel om in contact te komen met de buitenwereld en zijn drughandel te organiseren. Gedurende een eerste periode werd hij geholpen door een 23-jarige man die uit de gevangenis van Ieper gevlucht was, maar die samenwerking liep af toen de twee ruzie kregen en de twintiger opgepakt werd.

De gedetineerde dertiger rekruteerde daarop een nieuwe handlanger, een 33-jarige man. Deze laatste bezocht de gedetineerde op regelmatige basis en werd gestuurd om praktische contacten met derden te leggen in het kader van aankoop en smokkel van doping en drugs.

De Leuvense FGP voerde negen maanden lang onderzoek naar de drughandel en viel op uiteindelijk 10 juli 2013 binnen op adressen in Genk, Maasmechelen en in Leuven Centraal. Daarbij werden de 35-jarige gedetineerde uit Leuven, zijn 33-jarige handlanger en een 51-jarige medehandlanger uit Maasmechelen gearresteerd en werden een aanzienlijke hoeveelheid speed en bezwarend bewijsmateriaal aangetroffen. Alle verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden, maar de vijftiger is intussen vrijgelaten door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling. 

Geen opmerkingen: