zondag 11 maart 2012

Bron: belga.be


Alex Jovanovic, een gedetineerde uit de gevangenis van Itter, is vorige nacht ontsnapt uit een ziekenhuis in Zinnik. Zijn kamer werd nochtans de klok rond bewaakt door twee cipiers uit Itter. Kompanen van Jovanovic geraakten iets na middernacht het hospitaal binnen via de nooduitgang en slaagden er in de bewakers te overmeesteren. Zij werden uiteindelijk met handboeien vastgebonden aan bed.
Het verzorgend personeel en de patiënten merkten niets op. Er raakte niemand gewond. Het is niet de eerste keer dat Jovanovic ontsnapt. Er is voorlopig geen spoor van hem en zijn kompanen.
De gedetineerde zat een gevangenisstraf van 20 jaar uit voor feiten van groot banditisme in de regio Charleroi. De cipiers van Itter hebben trouwens beslist om tot 16 uur maar een minimumdienstverlening te verzekeren in de gevangenis. De gevangenen kunnen tot die tijd niet op de binnenplaats. Ze mogen ook geen douche nemen en hun activiteiten worden geschrapt.


Alex Jovanovic wordt beschouwd als zeer gevaarlijk. Het Hof van Cassatie bevestigde in 2007 zijn veroordeling tot 20 jaar celstraf door het hof van assisen van Henegouwen. Op zijn kerfstok: deelname aan een overval met gijzelneming in Jumet in juni 2005, twee pogingen tot hold-up met gijzelneming in Aiseau-Presles in oktober 2005 en een diefstal met opsluiting in Marcinelle, ook in oktober 2005.
Jovanovic lag in het ziekenhuis van Zinnik sinds vrijdagnamiddag. Hij lag op de dienst cardiologie en pneumologie, op de eerste verdieping.

Geen opmerkingen: