dinsdag 29 maart 2011

Grote zoekactie naar drugs in Gentse gevangenis



De Gentse lokale politie heeft een grootschalige zoekactie naar drugs uitgevoerd in de gevangenis. Er werden kleine hoeveelheden hasj en anabolica gevonden, zegt het Gentse parket.
De actie vond plaats tussen 7 en 9.30 uur in de gevangenis De Nieuwe Wandeling. Honderdtwintig agenten van de lokale politie namen aan de actie deel en er werden vier drugshonden ingezet. Ze controleerden 40 cellen en fouilleerden 80 gevangen. Ook de werkruimten en de keuken werden doorzocht.

De politie vond kleine gebruikshoeveelheden hasj. Eén gedetineerde werd betrapt met 25 gram hasj. In een andere cel werden injectiespuiten en anabolica aangetroffen. Er werden geen harddrugs gevonden, maar wel verbruiksattributen en lege verpakkingen om drugs. De kastjes van de persoonsleden werden ook nagekeken, maar daar werd niets verdachts gevonden.

Er waren aanwijzingen uit verschillende onderzoeken dat er drugs circuleerden in de gevangenis, maar de zoekactie had in de eerste plaats een ontradend effect, zegt het parket. (belga/sps)

zaterdag 26 maart 2011

Poëzie...

 
het is duister
morgen iets later
vandaag nu
morgen
gisteren en carnaval
hoogstens mardi gras
wil ik vieren en denken aan het mooie
en het lelijke haten
en vroeger tot de verleden troep verwerken
maar de schade is voelbaar
BAR Bar voelbaar .
't heeft geen zin
nu
straks en
Morgen
Morgen misschien?

Via de link altijd het juiste uur!

 

donderdag 24 maart 2011

Bedankt!

Aan alle facebookvrienden: bedankt voor de verjaardagswensen.
Uiteraard bedank ik eveneens degene die een kaartje stuurden,
 een smsje zonden... even belden.
Een speciaal bedankje aan Nathalie en John die me trakteerden
op een lekkere pannenkoek én happy birthday zongen. :-)


woensdag 23 maart 2011

R.I.P. Elizabeth

De Brits-Amerikaanse actrice Elizabeth Taylor is op 79-jarige leeftijd overleden. Taylor won Oscars voor haar rollen in de films 'Butterfield 8' (1961) en 'Who's Afraid of Virginia Woolf?' (1967). Ze was ook vermaard om haar acht huwelijken. Ze was twee keer getrouwd met de inmiddels overleden acteur Richard Burton. Taylor, de ultieme Hollywoodlegende, kampte al jaren met gezondheidsproblemen en was de voorbije jaren aan een rolstoel gekluisterd. © photo news


zondag 13 maart 2011

plaza de mayo

Hallo Suzanne:
De Belg Paul Vincent heeft de gedichten wedstrijd gewonnen in Zoetermeer, een wedstrijd in het kader van Verzin Zoetermeer ;-)) HDW
http://www.verzinzoetermeer.nl/bijdragen/bekijken/1094/leeftijdsgroepen/volwassenen/plaza%20de%20mayo

plaza de mayo

omdat stilstand geen rust brengt
in het hart van wie missen moet
lopen we rond op het plein

omdat de pijn van weggesneden zijn
het beeld niet vervagen mag
nemen we foto’s mee op de borst

omdat we de stem zijn van hen
die sprakeloos werden geslagen
spreiden we de namen op de grond

omdat nooit meer ongezien
een man mijn kind verdwijnen mag
dragen we kaarsen in de nacht

omdat we moeder
omdat we dwaas zijn
omdat …

 paul vincent
 

vrijdag 4 maart 2011

Ongelooflijk! Speurders hebben er even naast gekeken!

(Archieffoto) © photo news
dm UPDATE Het Brusselse parket-generaal bevestigt dat er vorige week in de winkel van de ouders van Leopold Storme een mes gevonden is, maar het is nog lang niet zeker of het mes iets te maken heeft met de drievoudige moord op de ouders Storme en hun dochter Carlouchka. De 22-jarige Storme werd eind oktober 2010 veroordeeld tot 26 jaar cel voor die drievoudige moord.
Het mes, dat zo'n 30 centimeter lang zou zijn, werd in een kist gevonden door de nieuwe huurders van de winkel in de Kapucijnenstraat, in de Brusselse Marollen. De federale gerechtelijke Politie van Brussel heeft het daar opgehaald en intussen is het al aan een eerste onderzoek onderworpen.

"Die analyses hebben voorlopig geen concrete resultaten opgeleverd in de ene of andere zin", zegt substituut-procureur-generaal Theo Jacobs, de woordvoerder van het Brusselse parket-generaal. "Het is op dit moment dan ook veel te vroeg om te zeggen of het mes gebruikt is bij de moorden of niet."

Nog steeds volgens het parket-generaal is het nu aan het Brusselse parket om te beslissen of het mes aan verdergaande onderzoeken onderworpen wordt. (belga/adha/sps)

Alzheimer : Message d'Annie Girardot

woensdag 2 maart 2011

Brevet van onvermogen

De directeur van de gevangenis van Tilburg, waar enkele honderden Belgische gedetineerden zitten opgesloten, heeft besloten op te stappen. Hij vreest spanningen naar aanleiding van de overbrenging van nog eens 150 Belgische gevangenen.

De Liga voor Mensenrechten betreurt dat opnieuw 150 gevangenen zonder inspraak gedwongen naar Tilburg verhuizen. "Het kan niet worden verloochend dat een aantal gevangenen minder bezoek krijgt omdat de afstand voor de familie te groot is. De komst van 150 gedetineerden zal ertoe leiden dat sommige gevangenen één cel zullen moeten delen met zeven anderen", klinkt het.
"Het valt ook op dat heel wat vreemdelingen, illegalen en niet-Nederlandstaligen in Tilburg terecht komen. Zij kunnen moeilijk of niet communiceren met de Nederlandse bewakers en de Nederlandse medische staf en hebben nauwelijks of geen contact met de commissie van toezicht. In het algemeen kunnen de Belgische gedetineerden bijna nergens met hun klachten terecht, daardoor voelen ze zich vaak gefrustreerd en naar het buitenland verbannen", aldus de Liga.

Verbannen

"Voor de Vlaamse Gemeenschap geldt Tilburg als buitenlands gebied. De hulpverlening van de Vlaamse Gemeenschap stopt aan de grens. In de Vlaamse gevangenissen volgt één op de vier gedetineerden een opleiding en medewerkers van VDAB. Algemeen welzijnswerk, basiseducatie, volwassenenonderwijs en geestelijke gezondheidszorg begeleiden de gedetineerden op het grillige pad naar een terugkeer in de samenleving. In Tilburg is hiervan niets te bekennen. Tilburg past dan ook in een mentaliteit van symptoombestrijding. Dat Justitie zijn burgers in een buitenlandse gevangenis stopt, is een brevet van onvermogen", besluit de Liga voor Mensenrechten.
http://www.vandaag.be/binnenland/61305_gevangenen-naar-tilburg-sturen-verdient-brevet-van-onvermogen.html

Serge Gainsbourg (1928-1991) Het is twintig jaar geleden dat de invloedrijke en excentrieke Franse muzikant het tijdelijke voor het eeuwige ruilde.



dinsdag 1 maart 2011

Gelezen en genoten.

Geen 1 april maar 1 maart

OCMW van Juprelle moet steun geven aan gedetineerde
De arbeidsrechtbank van Luik heeft de gemeente Juprelle onlangs veroordeeld tot het betalen van 75 euro per maand, gedurende zes maanden, aan een gedetineerde uit de gevangenis van Lantin die in de gemeente is gedomicilieerd. Met het geld kan de gedetineerde sigaretten en drank kopen of televisie betalen, dat staat in de krant La Meuse.
"De voorbije twee jaar hebben we een dertigtal aanvragen gekregen", zegt de voorzitter van het OCMW van Juprelle. Tot nu toe werd steeds geweigerd daarop in te gaan. "Maar een van de gevangenen is naar de arbeidsrechtbank gestapt en die heeft ons nu veroordeeld", aldus de voorzitter. Volgens hem hebben nog zeven of acht gedetineerden dezelfde actie ondernomen.
Het OCMW vreest een sneeuwbaleffect. Tussen vierhonderd en vijfhonderd gedetineerden van Lantin en een instelling in Paifve zijn gedomicilieerd in Juprelle omdat ze illegaal in het land zijn of dakloos.
Het OCMW gaat in beroep tegen de uitspraak. (belga/adb)

Satire...


Gevangenis (Foto loop_oh)
De gevangenis van Andenne. 'Geen ideale plaats om voorbereid te worden op reïntegratie in de maatschappij', zeggen gevangenen zelf. (Foto loop_oh)
‘Wie nu juist wat heeft gedaan, maakt niet zoveel uit’, zegt gevangene Michael G. in een telefoongesprek met de redactie. ‘Wat telt, is de onveiligheid die hier heerst. Dit is geen serene sfeer waarin we ons kunnen voorbereiden om terug te keren in de maatschappij’, klaagt G. ‘Gisteren waren het nu toevallig twee cipiers die slachtoffer werden, maar morgen kan de situatie net zo goed omgekeerd zijn.’
Naar verluidt zou de persoon die gisteren door het lint ging, stemmen gehoord hebben. ‘Wij horen allemaal stemmen’, verrast G. ‘De muren zijn hier zo dun en slecht geïsoleerd dat je voortdurend stemmen vanuit de cel naast de jouwe kunt horen. Misschien is dit een goed moment om ook dat aan te kaarten.’
De gedetineerden hebben afgesproken om vandaag een hele dag te staken. ‘We zullen afzien van al onze dagelijkse activiteiten’, zegt gedetineerde Mario S. ‘We zullen niet met gewichten zeulen op de binnenplaats, geen sloffen sigaretten verhandelen en geen drugs verstoppen in lichaamsholtes. Bovendien zal de activiteit in de douches tot een minimum beperkt worden. We hopen zo een krachtig en duidelijk signaal uit te zenden.’
De gevangenisdirecteur, Guy François, weet nog niet wat gedaan. ‘Als de cipiers staken, neemt de politie hun taken over. Maar we hebben geen scenario voor wanneer de gevangenen zelf staken. Misschien moeten we wat hangjongeren uit de buurt inschakelen om hen te vervangen’, twijfelt François.

Bron: De Rechtzetting.

Gevangenisdirecteur Tilburg stapt op door interne spanningen - Binnenland - De Morgen

Gevangenisdirecteur Tilburg stapt op door interne spanningen - Binnenland - De Morgen