zaterdag 5 februari 2011

Belgische gevangenen zorgen voor onrust in gevangenis Tilburg

De komst van Belgische gevangenen veroorzaakt onrust in de gevangenis van het Nederlandse Tilburg. Dat schrijft de Nederlandse krant De Stem op haar website. De werknemers vrezen voor hun veiligheid omdat de zware criminelen met acht in een cel zullen zitten.
De komende maand worden 150 Belgische gedetineerden ondergebracht in de Penitentiaire inrichting Tilburg (PIT). De Belgische regering nam de maatregel omdat de gevangenissen in ons land overbevolkt zijn.

Volgens De Stem komt er voor de nieuwe gevangenen een honderdtal extra medewerkers naar Tilburg, vooral uit gevangenissen in Vught en Breda. Om problemen te voorkomen, worden - ook in de avonduren en weekends - veel extra activiteiten georganiseerd voor mensen in de achtpersoonscellen. Ook zijn afspraken gemaakt over aanscherping van de screening van gedetineerden die vanuit België op transport gaan naar Tilburg.

De verhuizing komt er op het moment dat het rommelt in de top van de PIT. Twee unit-directeuren hebben zich ziek gemeld, naar verluidt uit onvrede met de eigenzinnige aanpak van de tweede man, Ton Daans. Die kwam eerder in aanvaring met de ondernemingsraad, spreekbuis van het bezorgde personeel. (belga/lb)


Geen opmerkingen: