maandag 13 december 2010

Schokkend bericht, bron o.a. De Telegraaf

Robert M. misbruikte zeker 33 kinderen

AMSTERDAM -  De verdachte in de omvangrijke Amsterdamse zedenzaak is de 27-jarige Robert M. De man werkte in de kinderdagverblijven 't Hofnarretje en crèche Jenno's knuffelparadijs. Ook de 37-jarige echtgenoot van de man is aangehouden.
De man zou zich maandenlang hebben vergrepen aan zelfs de jongste kinderen. Ouders hebben te horen gekregen dat er tussen de 33 en 50 slachtoffertjes zijn gemaakt. Eén van de ouders heeft verteld dat er zelfs sprake was van orale seks.
Robert M. bood zichzelf via onder andere Marktplaats aan als kinderoppas. Ook staat hij bij de Kamer van Koophandel ingeschreven met zijn eigen kinderopvangservice. De man, die is geboren in Riga, kwam in 2004 naar Nederland waar hij trouwde met een man. In 2008 kreeg hij de Nederlandse nationaliteit.
M. kwam al eerder in beeld bij de zedenpolitie na twee tips van ouders. Toen werd in het bijzijn van een pedagoog vastgesteld dat er onvoldoende bewijs was om tot actie over te gaan.
De vaders en moeders van de kinderen werden zondagavond in twee groepen op de hoogste gesteld van de gruwelijke gebeurtenissen. De eerste groep van tientallen ouders werd geïnformeerd in hotel The Grand. M. heeft bekend de kinderen van deze vaders en moeders te hebben misbruikt. Andere ouders kwamen bijeen in hotel Mövenpick aan de Piet Heinkade om te horen dat hun baby's en peuters wellicht ook slachtoffer zijn van M.
De bijeenkomsten werden geleid door burgemeester Eberhard van der Laan. Ook hoofdcommissaris Welten en hoofdofficier van justitie Bolhaar waren aanwezig.
De ouders werden dit weekeinde via een brief, gebracht door agenten, ingelicht en gevraagd naar de bijeenkomsten te komen. De Amsterdamse GG&GD zette extra medewerkers om de geschokte ouders op te vangen.

Geen opmerkingen: