donderdag 1 juli 2010

Vrouwelijke cipiers Brugge hebben seks met gevangenen



De afgelopen twee maanden zijn in de gevangenis van Brugge drie vrouwelijke cipiers verdacht van of betrapt op een intieme relatie met gevangenen. Twee namen ontslag, een derde is geschorst, zo staat in de krant Het Laatste Nieuws.

De gevangenisdirectie van Brugge kwam twee maanden geleden een liefdesrelatie van een vrouwelijke cipier met een van de gedetineerden die ze moest bewaken op het spoor. De directie onderschepte een liefdesbrief met expliciete seksuele verwijzingen van de gevangene naar de vrouw thuis.

De gevangene voerde op verschillende tijdstippen ook lange telefoongesprekken met de vrouw. De bewaakster, die meteen preventief geschorst is, ontkent dat ze ooit seks heeft gehad met de gevangene. Tijdens het onderzoek dat de directie daarop voerde, kwam aan het licht dat nog twee bewaaksters een intieme relatie hadden met een gedetineerde. Verschillende cipiers bevestigden vandaag aan Het Laatste Nieuws dat deze dames wel seks hadden achter de tralies. Twee van hen zijn overigens getrouwd.

De directie van de gevangenis weigerde alle commentaar. (belga/tw)

7 opmerkingen:

eric rosseel zei

Wat ziekenhuisverpleegkundigen mogen met patiënte, mogen cipiers dan toch ook met gevangenen? Dat het om vrouwelijke cipiers gaat, is uiteraard evident. Bovendien verkiezen mannelijke cipiers een ander soort lijfelijk contact, zij het wel met instrumenten die onze Freud als fallus-symbolen zou hebben geduid.

Harold zei

Het is begrijpelijk dat mensen in verleiding kunnen komen, maar in professionele relaties, m.n. als het gaat om 'machtsverschil' is dergelijk gedrag reden voor direct ontslag.

De medewerk(st)er is door een dergelijke relatie met een gedetineerd chantabel geworden. Hetgeen een directe aantasting vormt van de veiligheidssituatie en kan verstrekkende gevolgen hebben, voor de colegae en andere gedetineerden.

Marleen zei

Ik vind het nogal overdreven dat ze er in de kranten zo een heisa van maken, het is ‘not done’, de etische code wordt hier idd overschreden en bovendien breng je je collega’s hoe dan ook in gevaar maar het is ook des mensens natuurlijk. Ik vind het wel eigenaardig dat daar nu plots hele artikelen aan gewijd worden terwijl er ver elk jaar wel ergens iemand betrapt wordt. Altijd enkel die negatieve commentaar werkt ook mij op de zenuwen, uiteindelijk betreft het een paar enkelingen, nooit wordt eens gezegd dat onze job niet altijd peanuts is, dat wij het vaak onder moeilijke omstandigheden maar moeten zien te redden enz…dat zou ook eens in het nieuws mogen komen. Uiteindelijk zijn niet alle cipiers lui en geil zoals men zo graag rondvertelt. Toen ik als opvoedster werkte en we gingen met de bewoners ergens iets drinken of eten waren wij ‘bewonderenswaardige mensen die dingen deden die geen ander zou willen doen’, dat werkte ook op de zenuwen, dat medelijden voor uiteindelijk toch ook maar gewone mensen (de bewoners), wij deden dat met plezier en liefde en werden ervoor betaald, het was beledigend, zowel voor de bewoners als voor ons want men sprak gewoon over hun hoofd heen terwijl zij echt wel snapten wat er gezegd werd. En nu, ik ben bij mijn weten nog steeds dezelfde mens, val ik onder de noemer van ‘profiteur, luiaard’, noem maar op, die op kosten van de gemeenschap ‘niet werkt maar doet alsof’. Ik vrees dat het niet meer voor mijn tijd zal zijn dat cipiers ook eens een beetje waardering krijgen.

Harold zei

Marleen,
Ik had en heb respect voor de mensen m/v die werken in de gevangenis met gestraften, de cipiers, de gevangenbewaarder, zeker in deze tijd want het werk is niet gemakkelijker dan vroeger. Doe het maar eens, de meeste mensen weten niet wat men moet kennen en kunnen om dat beroep succesvol te kunnen uitoefenen. Juist daarom is het zeer triest, dat door wangedrag van de een of andere medewerker, het beroep, de organisaties, de collegae in een kwaad daglicht komen te staan. Maar dat is in ieder beroep zo. Bijzonder aspect is dat men, werkend in een gevangenis, extra in de publiek picture terecht komt, als individuele uitglijder, en dat dat inderdaad veel sneller wordt geassocieerd met alle gevangenbewaarders.
De beroepsgroep, ik weet niet of er een beroepsorganisaties is bij jullie, moet zelf ook een register aanleggen, op basis van een beroepsprofiel ervaring en opleiding en de disfunctionerende en zeker de misbruikers van hun functie, de sjoemelaars, de smokkelaars, enz. er uit gooien, zo dat ze binnen de sector nergens meer als gevangenbewaarder/cipier aan het werk kunnen.

Suzanne zei

Tja, er zitten zoveel knapperds in de bak, je zou voor minder.
Leuk toch zelfs als je rijp bent heb je nog de complimentjes voor het rapen. Natuurlijk moet je afstand bewaren dat is logisch, als je voelt dat het wel eens zou te ver kunnen gaan gewoon andere sectie vragen.
Schiet me niet af dames maar ik zou toch geen te jonge dames bij de mannen zetten, ik zet mijn kat ook niet bij de melk.

Via facebook zei

*** inderdaad... santé en wij zijn weer de pispaal zunne.
Comentaren gezien op hln online? Om de schijt (sorry) van te krijgen...
't is nie omdat die 3... (zelf in te vullen) zo zijn dat ze ons weer allemaal over dezelfde kam moeten scheren toch?
grrrrrrrr, om slecht van te worden...

*** Je moet daar niet teveel achter zoeken, dat kan gebeuren. In fabrieken heb je dat ook, alleen is de pers het te weten gekomen en wordt dit uitvergroot. De veelvuldige stakingen zullen er ook wel voor iets tussen zitten, dat daar nu aandacht wordt aan besteed.

*** Vooral het commentaar van degene die anoniem wensen te blijven !

*** HOOR HOOR!!!!!! de vrouwkes van ** zijn nie azo!!!!!!!!!!!!!!! en knoop da goed in junder oren ollemolle!!!!!!!!!!!!!!!!

*** In het nieuws op de radio praten ze ook van niks anders !!!!

*** idd! mo gow zeg!! tegenwoordig kan alles é...zielig vindt ik...en jammer voor jullie naam idd!!

*** Slechte reklame is ook reklame

*** Straks nog een nieuwe kolom op de dienstlijsten: Ongestoord bezoek voor personeel. :-) Wordt dit een dagdienst?
Gisteren om 11:25 · Vind ik leuk ·

*** helaba, ***, zou je niet iedereen over dezelfde kam willen scheren aub.

*** en op het werk kunnen de gedetineerden hun commentaar ook niet voor zich houden. Mogen we er even op wijzen dat er nog vrouwen werken die gewoon hun werk doen?

*** De reacties op HLN gelezen, tis nie normaal, we worden bestempeld als luiaards, marginalen,hoeren,... ze mogen voor mij allemaal eens een weekje komen proberen wi.

*** en al die schone mannelijke cipiers die er rondlopen:-)

*** NIEUW TE BRUGGE
www.cipiertje.prive
tel.050/696969

***Heel makkelijk altijd om commentaar te geven. Jammer genoeg zit de maatschappij zo in elkaar. Enkelingen doen dom, alle vrouwelijke pb's hebben sex met gedetineerden. Belachelijk. 't Is zoals je zegt ***, er zijn nog altijd vrouwen die hun werk doen zoals het hoort!

*** je hebt altijd van die speciale enkelingen, vind je op elk werk!!!!!!!!!
é ***???

*** waar da jullie allemaal energie in steken ,geniet van het zalig weerke!!!!

*** helaba ***...ik kan maar alleen over " onze " vrouwkes klappen é en dan nog degene die ik persoonlijk ken....wat die andere vrouwkes doen of nie doen da weet ik nie zulle...wie zegt er ier dat ik iets of iemand over een zelfde kam scheer????? ik weet van mezelf en van een groot deel van de vrouwkes in ** dat ze er alleen maar komen om hun werk te doen...dit gezegd zijnde!!!!!

*** Zoals *** zegt...geen energie insteken, het grootste deel van de buitenwereld, journalisten incluis hebben geen benul van wat onze job inhoudt. overal, op elk werk heb je mensen die zich niet aan de ethische codes houden, drie mensen, zelfs als waren het er tien of meer zijn niet representatief voor de werkende mens binnen het gevangeniswezen. ...
Lees verder

*** dames, allemaal nie van aantrekken, da ze zeggen van 'ons' wa da ze willen. wij weten wel beter. ge hebt da overal, dus geen probleem van maken.

Via facebook zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.