woensdag 2 november 2011

Mauro Manuel vandaag tijdens een manifestatie op het Plein in Den Haag.© anp

Is er nu echt geen plaats voor een 18 jarige jongen die al zijn halve leven in Nederland woont?
Een jongen waar niets op aan te merken valt, die pleegouders heeft...

3 opmerkingen:

Harold zei

Nou ja,
Ik heb elders al gereageerd. Mauro heeft een moeder in Angola. Het pleeggezin waar Mauro opgroeide kreeg een stevige vergoeding, bovendien waren er de kosten van Nidos, de pleegzorg instelling voor AMA's waar de Nederlandse belastingbetaler voor opdraaide. Veel jaren geleden heeft Nidos al geadviseerd dat Mauro terug moet. Hij is immers geen "alleenstaande" Hij heeft een mama. Hij is nu 18 en kan zijn mama helpen rond te komen. In een land dat redelijk modern is. waar de seksuele moraal vrij is, zo zelfs dat Europese Dames en Heren er hun vertier kunnen gaan zoeken. Ben ik hardvochtig als ik dit zo schrijf? Nee ik ben niet hard en niet vochtig, ik vind dat "de leugen" geen excuus mag zijn om zo meteen allerlei andere gelukzoekers jong of oud, niet meer te kunnen weigeren, c.q. terugsturen.

Eric R. zei

Aan de andere kant kan men niet ontkennen dat de asiel- en immigratiepolitiek regelmatig zorgt voor kleine en grote menselijke drama's, omwille van het respect voor wereldvreemde internationale akkoorden etc. Ik denk dat Harold puur "legalistisch" gelijk heeft, maar er zijn zoveel criminelen, zeker witteboordcriminelen en grote fraudeurs, die ook niet volgens de letter en de geest van de wet wordt aangepakt. Uit "sympathie" (een waarde die niet bestaat in het Recht) lijkt het me dat het aangewezen is de wens van de jongen om in Nederland te blijven te respecteren. Wettelijk gezien is het schijnheiligheid: er worden m.b.t. georganiseerde mensenhandel en illegale immigratie (goedkope arbeidskrachten) teveel oogjes dicht geknipt.

Harold zei

Te laat zie ik de reactie van Eric. Ik ben het volledig met je eens Eric dat er te veel gesjoemeld wordt met allerlei criminaliteit, ook met de mensenhandel, de drugshandel. Soms lijkt dit gelegaliseerd te worden door "het gedogen" van alles wat wettelijk niet mag en kan, maar vanwege de ratio van luiwammessen niet aangepakt zou kunnen worden. Men kan de drugs niet tegenhouden die met containerschepen binnenkomt, men kan ze - berweert men vaak - niet uit de bajes houden waar ze via bezoekers en personeel binnen wordt gebracht...ga maar door. Het defaitisme van politici en bestuurders en topambtenaren schijnt groot te zijn. Maar als jij je 's-avonds zonder achterlichtje op je fiets naar huis begeeft, of een andere kleine verkeersovertreding pleegt, mag je een vette boete betalen, want dan is oom agent er weer wel...hij/zij moet immers het bonnenquotum halen. De incompetentie en de volstrekte willekeur wat wel en niet behoort te worden aangepakt, dat is een issue een flink debat waard. Ik denk dat jij net zo graag de augiasstal zou willen uitmesten zoals ik dat zou willen. Wij zouden, neem ik aan ook voor ons zelf geloofwaardig willen blijven als bestuurder. Mauro gaat met hulp van Nederland straks naar zijn eigen land, Angola en zijn echte eigen mama terug. Hij krijgt daar ter plekke begeleiding en ondersteuning en een bedrag mee. Eerste hebben ze hem al weer de kans gegeven, hoewel zijn leercapaciteit en zin om te leren niet erg groot is, een kans gegeven om alsnog een studiebeurs te gaan verwerven...

En het erge is dat die rek in het systeem al weer wordt gebruikt en misbruikt gedurende gerechtelijke procedures, om mensen die het echt niet verdienen in ons land te mogen blijven, nu ook maar een kans te geven...alles wordt altijd zo opgerekt dat de wet en handhaving er van geen enkele indruk meer maken op het schorum.

Daar kan Mauro niks aan doen, het zijn de slapjanussen in het kabinet en de 2e kamer in Den Haag.